понеділок, 7 липня 2014 р.

Young Vegetables with Bechamel

Молоді овочі під соусом бешамель
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Маємо зараз чудову пору для приготування страв під соусом бешамель, рецепт якого ми дали трохи раніше. І все це завдячуємо сезону молодих овочів: картоплі, моркви, цвітної капусти, спаржевої квасолі та багато чого іншого. Страви, приготовлені з молодих овочів, надзвичайно ніжні як на смак, так і на шлунок. І не потрібно вишуковувати дієти – все під рукою, все перед нами...
Ми вже давали декілька рецептів з молодими овочами, це – і Літній борщ, і Літнє овочеве рагу, і Печеня з молодих овочів, і Холодний борщ та інші страви в розділі Овочеві страви або Страви з овочів. Сьогодні ми даємо вам ідею до приготування іншої літньої страви – молоді овочі під соусом бешамель. Як подібні овочі, так і соус, надзвичайно пасують одне одному, а також дають політ фантазії... 
 
Звичайно ж, набір інгредієнтів може вар’юватись, але головне – знати міру і неперанасичувати страву різними інгредієнтами. Ми хочемо запропонувати досить вдале, на нашу думку, поєднання молодих овочів, в якому кожен овоч доповнює інший, створюючи чудовий, гармонійний смаковий букет.

Можливо, рецепт вам здасться занадто трудомістким, але деякі овочі можуть залишатись від попередньо приготовленої вами страви, наприклад, молода картопля, яка чудово підходить для запікання.

Ви можете також приготувати завчасно соус бешамель, хоча, якщо готувати все відразу, то часу у вас це займе з годину-годину двадцять.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Овочеві страви, Страви з овочів
Час відварювання:
5-15 хв
Країна:
Україна
Час запікання:
40 хв
К-сть порцій:
4 порції

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля молода дрібна, відварена
8-12
шт
Цвітна капуста відварена
4-6
суцвіть
Квасоля спаржева відварена
10-12
стручків
Морква молода маленька, відварена
1
шт
Цибулина середнього розміру
1
шт
Зелень петрушки, кропу, кінзи
1
букет
Гриби: печериці/білі/лисички невеликого розміру...
4-5
шт
Помідор середнього розміру
1
шт
150
мл
Масло для обсмажування
50
г
Сир тертий
50
г

1
Духовку увімкнути розігріватись на 250 °С.
2
Цибулю і гриби порізати на дрібні кубики і обсмажити на маслі.
3
Відварену молоду картоплю розрізати на четвертинки і викласти на дно форми для запікання.
4
Відварену молоду моркву порізати на кубики і викласти зверху картоплі.
5
Підсмажену з грибами цибулю викласти на картоплю.

6
Зелень покришити і висипати зверху овочів.
7
Помідор нарізати на кубики і викласти на зелень.

8
Відварені дрібненькі суцвіття капусти та відварені і порізані на невеличкі шматочки стручки квасолі викласти на овочі.
9
Овочі залити соусом бешамель, поставити в духовку, зменшити вогонь до 200 °С і тушкувати протягом 40 хв.

10
Страву дістати з духовки, притрусити тертим сиром і поставити на 1-2 хвилини в духовку для обплавлення сиру.

11
Страву гарячою подавати на стіл.


N.B.
Коли ви відварюватимете молоду картоплю, то ми радимо покласти до кастрюлі цибулину, морквину, часничину, лавровий лист, набір перців горошком та гвоздичку, а води наливати ледь-ледь в рівень з картоплею, а може й трохи менше. Відварюючись, картопля вбере в себе весь букет зі спецій, а ви отримаєте також чудовий і корисний овочевий узвар. Потім, в цьому ж узварі, ви можете відварити і цвітну капусту та спаржеву квасолю, від чого ваш узвар стане ще смачнішим і кориснішим.
Намагайтесь не переварювати ні картоплю, ні моркву, а особливо – цвітну капусту та спаржеву квасолю.
Мелені мускатний горіх та чорний перець, які є у соусі бешамель, достатні щодо спецій та чудово завершують її смаковий та ароматний букет.
Якщо у вас є порційні форми для запікання, то ви зможете поставити на стіл гарну страву кожному окремо. Єдине, давайте їй трохи зчахнути, щоб не попектись об посуд з духовки.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn