Полунично-сирне суфле
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Ягідно-сирне суфле – це ще один дарунок літа. А все починається з полуниці і суниці, сезон яких зараз у розпалі. І не варто марнувати можливість поготувати протягом місяця-двох, в переміжку з ягідно молчними коктейлями, чудові вітамінні та освіжаючі суфле, які тануть в роті і окрім насолоди смакових відчуттів дають ще можливість без напруження посидіти на чудовій дієті...
|
Страва готується досить просто, все свіже, з мінімумом кулінарної обробки і з приголомшливим результатом.
Ми даємо вам базовий рецепт, який можна доповнювати і вар’ювати, щоразу привносячи нові смаки, аромати та враження. |
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Солодкі страви; Страви з сиру
|
Час приготування:
|
15 хв
|
Країна:
|
-
|
Час застигання:
|
2 год
|
К-сть порцій:
|
1250 мл
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Сметана
|
400
|
г
|
Сир кисломолочний
|
500
|
г
|
Цукрова пудра / Цукор
|
100
|
г
|
Ванілін
|
0,5
|
г
|
Желатин
|
1
|
пакетик 25 г
|
Вода
|
100
|
мл
|
Полуниця
|
300
|
г
|
|
|
|
|
1
|
Закип’ятити воду, розчинити в ній желатин і відставити охолоджуватись.
|
2
|
Кисломолочний сир, сметану, цукрову пудру розмішати ложкою в мисці, а потім збити блендером в однорідну масу.
|
3
|
Добавити до сирної маси розчинений та охолоджений желатин і вимішати до однорідної суміші.
|
4
|
Полуницю помити, почистити від плодоніжок і викласти на рушник для просушуваняння.
|
5
|
Сирну суміш розкласти у піалушки або чашки, або склянки, тощо, об’ємом по 100-150 мл, занурити в сирну суміш ягоди полуниці і поставити в холодильник на 2 години для застигання. Якщо ягоди занадто великі, то їх можна розрізати на декілька частин.
|
6
|
Подавати суфле охолодженим з холодильника, можна полити фруктово-ягідним сиропом.
|
|
■
|
Декілька варіацій суфле:
|
●
|
Ягоду можна викласти шаром цілою або розтертою. Для цього у вас добавляється декілька операцій:
|
1
|
Наповнити піалушку до половини сирною сумішшю і поставити в морозилку на 20-30 хвилин для застигання.
|
2
|
На застиглий сирний шар викласти ягоду і залити зверху залишком сирної маси.
|
3
|
Поставити страву в холодильник для застигання.
|
●
|
Або ж:
|
1
|
Перед додаванням в сирну суміш желатин, відібрати 1/3 або 1/2 частину желатину, а також декілька ложок сирної маси для проміжного шару з полуницею.
|
2
|
Наповнити піалушки на 1/3 об’єму (якщо буде тришарова страва) або на 1/2 об’єму (якщо буде два шари) сирною сумішшю з желатином і поставити в морозилку на 20-30 хвилин для застигання.
|
3
|
Розтерти полуницю з частиною сирної маси і добавити відібраний желатин, гарно все вимішавши.
|
4
|
Вилити на застиглий шар сирно-ягідну суміш і поставити в холодильник для застигання. Якщо ви робите суфле в три шари, то верхній шар формувати після того, як застигне шар з полуницею.
|
■
|
Ще одна варіація з суфле:
|
●
|
Один шар можна зробити з кавою. Для цього необхідно заварити чашечку гарної кави (~80-100 мл), охолодити і добавити у одну частину сирної суміші.
|
●
|
Кавовий шар краще робити нижнім, оскільки він різкіший і краще смакуватиме після нейтральніших просто сирного та полунично-сирного шарів.
|
N.B.
| |
●
|
Одни з головних секретів суфле – це вгадати з желатином, тому перший раз у вас буде так би мовити пробним.
|
●
|
Желатину не повинно бути занадто багато, щоб суфле не вийшло занадто щільним. Ідеальна доза желатину – це коли желе в міру пухнасте і в міру «грайливе».
|
●
|
Каву можна взяти і розчинну, але завжди пам’ятайте, що гарна кава надасть гарний смак десерту, а ще внесе енергетичність суфле.
|
●
|
Каву можна приготувати в апараті еспресо або ж у гейзерній кавоварці. Як заварювати каву еспресо ви можете піддивитись у нашому пості Кава еспресо.
|
●
|
Є ще декілька варіацій ягідного суфле, наприклад, італійська пана кота, але то тема інших постів...
|
|
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn