вівторок, 10 червня 2014 р.

Strawberry Cheesecake Soufflé

Полунично-сирне суфле
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Ягідно-сирне суфле – це ще один дарунок літа. А все починається з полуниці і суниці, сезон яких зараз у розпалі. І не варто марнувати можливість поготувати протягом місяця-двох, в переміжку з ягідно молчними коктейлями, чудові вітамінні та освіжаючі суфле, які тануть в роті і окрім насолоди смакових відчуттів дають ще можливість без напруження посидіти на чудовій дієті...
Страва готується досить просто, все свіже, з мінімумом кулінарної обробки і з приголомшливим результатом. 

Ми даємо вам базовий рецепт, який можна доповнювати і вар’ювати, щоразу привносячи нові смаки, аромати та враження.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Солодкі страви; Страви з сиру
Час приготування:
15 хв
Країна:
-
Час застигання:
2 год
К-сть порцій:
1250 мл


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сметана
400
г
Сир кисломолочний
500
г
Цукрова пудра / Цукор
100
г
Ванілін
0,5
г
Желатин
1
пакетик 25 г
Вода
100
мл
Полуниця
300
г

1
Закип’ятити воду, розчинити в ній желатин і відставити охолоджуватись.
2
Кисломолочний сир, сметану, цукрову пудру розмішати ложкою в мисці, а потім збити блендером в однорідну масу.
3
Добавити до сирної маси розчинений та охолоджений желатин і вимішати до однорідної суміші.
4
Полуницю помити, почистити від плодоніжок і викласти на рушник для просушуваняння.
5
Сирну суміш розкласти у піалушки або чашки, або склянки, тощо, об’ємом по 100-150 мл, занурити в сирну суміш ягоди полуниці і поставити в холодильник на 2 години для застигання. Якщо ягоди занадто великі, то їх можна розрізати на декілька частин.
6
Подавати суфле охолодженим з холодильника, можна полити фруктово-ягідним сиропом
Декілька варіацій суфле:
Ягоду можна викласти шаром цілою або розтертою. Для цього у вас добавляється декілька операцій:
1
Наповнити піалушку до половини сирною сумішшю і поставити в морозилку на 20-30 хвилин для застигання.
2
На застиглий сирний шар викласти ягоду і залити зверху залишком сирної маси.
3
Поставити страву в холодильник для застигання.
Або ж:
1
Перед додаванням в сирну суміш желатин, відібрати 1/3 або 1/2 частину желатину, а також декілька ложок сирної маси для проміжного шару з полуницею.
2
Наповнити піалушки на 1/3 об’єму (якщо буде тришарова страва) або на 1/2 об’єму (якщо буде два шари) сирною сумішшю з желатином і поставити в морозилку на 20-30 хвилин для застигання.
3
Розтерти полуницю з частиною сирної маси і добавити відібраний желатин, гарно все вимішавши.
4
Вилити на застиглий шар сирно-ягідну суміш і поставити в холодильник для застигання. Якщо ви робите суфле в три шари, то верхній шар формувати після того, як застигне шар з полуницею.


Ще одна варіація з суфле:
Один шар можна зробити з кавою. Для цього необхідно заварити чашечку гарної кави (~80-100 мл), охолодити і добавити у одну частину сирної суміші.
Кавовий шар краще робити нижнім, оскільки він різкіший і краще смакуватиме після нейтральніших просто сирного та полунично-сирного шарів.


N.B.
Одни з головних секретів суфле – це вгадати з желатином, тому перший раз у вас буде так би мовити пробним.
Желатину не повинно бути занадто багато, щоб суфле не вийшло занадто щільним. Ідеальна доза желатину – це коли желе в міру пухнасте і в міру «грайливе».
Каву можна взяти і розчинну, але завжди пам’ятайте, що гарна кава надасть гарний смак десерту, а ще внесе енергетичність суфле.
Каву можна приготувати в апараті еспресо або ж у гейзерній кавоварці. Як заварювати каву еспресо ви можете піддивитись у нашому пості Кава еспресо.
Є ще декілька варіацій ягідного суфле, наприклад, італійська пана кота, але то тема інших постів... 
 



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn