вівторок, 15 квітня 2014 р.

Cold Roast Pork in a Spicy Sauce


Буженина в пряному соусі
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Запечена в печі буженина, як і підчеревина, є однією з традиційних великодніх страв. Пропонуємо вам свій рецепт приготування цієї страви. Ще є час купити чималенький шматок свинини, замаринувати його і запекти страву, яка стане не просто окрасою вашого великоднього столу, а переверне всі ваші уявлення про буженину...

Страва готується з багатьма спеціями і прянощами, виходить в міру гострою, м’ясо розсипається на м’якенькі, ніжні шматочки, а від підливки ви примружуватиметесь у насолоді… Отже, якщо без зайвих слів, і якщо ви постували всі довгі сім тижнів Великого Посту, то розговітись вам буде чим!..
А якщо ви покопаєтесь в нашому блозі більш ретельніше, то до Великодня зможете приготувати також паску, підчеревину, пофарбувати крашанки, а коли у вас залишиться ще трохи вільного часу, то можете навіть сплести писанку з бісеру!...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час маринування:
2-3 дні
Країна:
Україна
Час тушкування:
3-3,5 години
К-сть порцій:
3 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина з окосту
3
кг
Сіль
~2
ст.ложки
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний)
-
за смаком
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець)
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Гірчичний порошок (факультативно)
-
за смаком
Гриби сушені мелені (факультативно)
-
за смаком


Приготування буженини:
1
З окосту вирізати кістку.
2
М’ясо притрусити з усіх боків меленими спеціями і прянощами та посолити.
3
Підготовлене м’ясо покласти в чавунну або скляну гусятницю або широку каструлю. Накрити по всій площині кришкою або тарілкою і покласти зверху гніт близько 5 кг.
4
М’ясо поставити в прохолодне місце або в холодильник для маринування і засолювання.
5
Через день м’ясо перевернути і знову залишити під гнітом ще на один день, якщо ви ставите м’ясо на три дні, то ще через день м’ясо знову перевернути, щоб воно рівномірно просоліло і промаринувалось.
6
Духовку розігріти до 250 °С. Якщо м’ясо не повністю покрите м’ясним соком, то змастити непокритий верх оливковою олією і поставити в духовку накриту кришкою каструлю з м’ясом.
7
Через 15-25 хвилин, коли м’ясо почне кипіти, стишити вогонь до 150 °С. Якщо через 30 хвилин страва продовжує сильно кипіти, то стишити вогонь до 120 °С. М’ясо повинне легенько мліти. Готувати 3-3,5 години. Слідкувати, щоб м’ясо не перетушкувалось.
8
Коли м’ясо зготується, каструлю дістати з духовки і поставити в холодне місце для охолодження.
9
Після того, як каструля захолола, поставити страву в холодильник. Страва смакує холодною, особливо, якщо полити її м’ясним соком, в якому вона настоювалась і тушкувалась.



N.B.
Для страви береться м’якоть з окосту (можна взяти і ошийок, але страва вийде жирнішою), але важливо, щоб м’ясо було одним шматком і не менше 3 кг, тоді воно зберігає соковитість і не перетушковується.
Перець горошком варто розтовкти в ступці або розчавити широким ножем, не дуже сильно його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
На нашу думку, естрагон, материнка та чебрець – просто створені для м’ясних страв. З естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Можете добавити й інші мелені трави на свій власний смак.
Якщо ви присипите м’ясо гірчичним порошком та меленими сушеними грибами, то страва стане ще смачнішою і ароматнішою.
М’ясо повинне бути гарно посоленим, щоб сік вийшов навіть трохи солонцюватим.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn