Буженина в пряному соусі
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Запечена в печі буженина, як і підчеревина, є однією з традиційних великодніх страв. Пропонуємо вам свій рецепт приготування цієї страви. Ще є час купити чималенький шматок свинини, замаринувати його і запекти страву, яка стане не просто окрасою вашого великоднього столу, а переверне всі ваші уявлення про буженину...
|
Страва готується з багатьма спеціями і прянощами, виходить в міру гострою, м’ясо розсипається на м’якенькі, ніжні шматочки, а від підливки ви примружуватиметесь у насолоді… Отже, якщо без зайвих слів, і якщо ви постували всі довгі сім тижнів Великого Посту, то розговітись вам буде чим!..
А якщо ви покопаєтесь в нашому блозі більш ретельніше, то до Великодня зможете приготувати також паску, підчеревину, пофарбувати крашанки, а коли у вас залишиться ще трохи вільного часу, то можете навіть сплести писанку з бісеру!...
А якщо ви покопаєтесь в нашому блозі більш ретельніше, то до Великодня зможете приготувати також паску, підчеревину, пофарбувати крашанки, а коли у вас залишиться ще трохи вільного часу, то можете навіть сплести писанку з бісеру!...
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з м'яса
|
Час маринування:
|
2-3 дні
|
Країна:
|
Україна
|
Час тушкування:
|
3-3,5 години
|
К-сть порцій:
|
3 кг
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Свинина з окосту
|
3
|
кг
|
Сіль
|
~2
|
ст.ложки
|
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний)
|
-
|
за смаком
|
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець)
|
-
|
за смаком
|
Лавровий лист мелений
|
-
|
за смаком
|
Гірчичний порошок (факультативно)
|
-
|
за смаком
|
Гриби сушені мелені (факультативно)
|
-
|
за смаком
|
■
|
Приготування буженини:
|
1
|
З окосту вирізати кістку.
|
2
|
М’ясо притрусити з усіх боків меленими спеціями і прянощами та посолити.
|
3
|
Підготовлене м’ясо покласти в чавунну або скляну гусятницю або широку каструлю. Накрити по всій площині кришкою або тарілкою і покласти зверху гніт близько 5 кг.
|
4
|
М’ясо поставити в прохолодне місце або в холодильник для маринування і засолювання.
|
5
|
Через день м’ясо перевернути і знову залишити під гнітом ще на один день, якщо ви ставите м’ясо на три дні, то ще через день м’ясо знову перевернути, щоб воно рівномірно просоліло і промаринувалось.
|
6
|
Духовку розігріти до 250 °С. Якщо м’ясо не повністю покрите м’ясним соком, то змастити непокритий верх оливковою олією і поставити в духовку накриту кришкою каструлю з м’ясом.
|
7
|
Через 15-25 хвилин, коли м’ясо почне кипіти, стишити вогонь до 150 °С. Якщо через 30 хвилин страва продовжує сильно кипіти, то стишити вогонь до 120 °С. М’ясо повинне легенько мліти. Готувати 3-3,5 години. Слідкувати, щоб м’ясо не перетушкувалось.
|
8
|
Коли м’ясо зготується, каструлю дістати з духовки і поставити в холодне місце для охолодження.
|
9
|
Після того, як каструля захолола, поставити страву в холодильник. Страва смакує холодною, особливо, якщо полити її м’ясним соком, в якому вона настоювалась і тушкувалась.
|
N.B.
| |
●
|
Для страви береться м’якоть з окосту (можна взяти і ошийок, але страва вийде жирнішою), але важливо, щоб м’ясо було одним шматком і не менше 3 кг, тоді воно зберігає соковитість і не перетушковується.
|
●
|
Перець горошком варто розтовкти в ступці або розчавити широким ножем, не дуже сильно його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
|
●
|
На нашу думку, естрагон, материнка та чебрець – просто створені для м’ясних страв. З естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Можете добавити й інші мелені трави на свій власний смак.
|
●
|
Якщо ви присипите м’ясо гірчичним порошком та меленими сушеними грибами, то страва стане ще смачнішою і ароматнішою.
|
●
|
М’ясо повинне бути гарно посоленим, щоб сік вийшов навіть трохи солонцюватим.
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn