неділю, 9 червня 2013 р.

Strawberries

Суниця
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Суниця! Цього року, в нашому лісі надзвичайно великий врожай суниці – яскравої, тугої і соковитої. Цьогорічна ягода не схожа на ягоду попередніх років – набагато краща. Та навіть при високому врожаї, збирати її справа досить марудна, але це лише для перших жмень, потім входиш в азарт, а точніше, перемагає жадність, і зупинитись не можеш!..

Повзання ж півдня навприсядки відчувається при виході з автобуса, яким повертаєшся з лісу до міста, коли ватяні ноги підступно підкошуються і просто не слухаються... Ось вона відплата за непомірні бажання, коли удома ніякої суниці вже не хочеться, бо заплющивши очі бачиш перед собою калейдоскоп з червоних ягід, а оповідки про надзвичайну їх корисність для організму сприймаються як історії з жахами.

А ще, з моєї пам’яті не може стертись враження від відвідин у зовсім юному віці, 5-6 років, далекої російської глибинки, коли ми з мамою поїхали в гості тоді ще в Калінінську, а зараз Тверську область, – галявини і галявини суниці, а потім – 10-літрове емальоване відро суничного варення, яке ми привезли в Україну! Мені зараз здається, що то все була вигадка, що такого не може бути, але ж відро суничного варення в пам’яті є!.. Навіть згадується його аромат і смак... 

Так, ліси довкола Києва таким багатством похвалитись не можуть, але достатньо і кілограму, щоб притишити апетити до цієї лісової ягоди.  

Та на наступний день забуваються всі стинання попереднього дня, особливо, коли заглянувши в холодильник і в морозилку бачиш, як радісно червоніють маленькі запашні ягідки, наповнюючи кухню неперевершеним ароматом лісової суниці, і починаєш вигадувати делікатесні страви, які можна з неї приготувати!.. Які саме? Про це у наступних постах!

Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn