неділю, 15 липня 2012 р.

Roast from Young Vegetables

Печеня з молодих овочів
© - Recipe by Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на LovelyCooker! - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker! 


Печеня з молодих овочів є ще одним кулінарним дивом літа. Найцікавіше те, що все за вас готує пічка або духовка, а вам залишається лише прослідкувати, щоб нічого не підгоріло, тобто – вчасно дістати страву з духовки. 
Сама страва може бути з м’ясом або без, тому що основні її інгредієнти – це невеличкого розміру молоді картопля, цибуля і морква, з незначними добавками інших овочів, як то спаржова квасоля або цвітна капуста, або трохи порізаного на кубики баклажана...

Час підготовки:
15-20 хв
Розділ:
Овочеві страви
Час приготування:
1-1,5 години
Країна:
Україна
К-сть порцій:
2,5-3 літри


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина/Яловичина/Баранина...
400
г
Картопля молода невеличка
800
г
Морква невелика
1-2
шт.
Цибуля невелика
3-4
шт.
Квасоля спаржова
5-7
Стручків
Часник
1-2
Зубки
Лавровий лист
2-3
шт.
Зелень кропу або петрушки, або коріандру..., або їх букет
1
пучок
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духм’яний
-
за смаком
Прянощі: насіння кропу, гвоздичка...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія
-
за потребою


1
Увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
2
Картоплю, моркву пошкрябати; цибулю почистити, залишаючи невеличкий чубчик, щоб вона не розвалювалась.
3
Підготувати інші овочі, якщо ви добавляєте ще щось: спаржеву квасолю помити і повідрізати хвостики, велику – розрізати навпіл; баклажан порізати на кубики; цвітну капусту розрізати на невеликі суцвіття.
4
Перці та гвоздику розчавити лезом ножа або в ступці на крупні фракції.
5
М’ясо нарізати на кубики середнього розміру.
6
Казанок або каструлю, в якій запікатиметься страва, розігріти на плиті з олією і обсмажити м’ясо до золотавої кірки.
7
М’ясо дістати з казанка і швидко обсмажити на сильному вогні з декількох боків цибулю, необчищений часник та спеції.
8
Покласти в каструлю м’ясо, овочі, присолити, все перемішати, накрити кришкою і поставити в розігріту до 250 °С духовку на декілька хвилин, щоб каструля розігрілась і страва почала готуватись.
9
Стишити вогонь у духовці до 150 °C і тушкувати 1-1,5 години до готовності.
10
Страву висипати в полумисок, перевернувши каструлю, щоб нижні овочі та жир опинились зверху, притрусити посіченою зеленню кропу і подавати гарячою на стіл.

N.B.
Страва завжди виходить безвідмовною. Головне – не переборщувати з інгредієнтами. Всі овочі, окрім основних, необхідно добавляти в невеликій кількості, лише для смакової варіації.
Ця страва смакує також і холодною.


Смачного!

© - Рецепт від Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на LovelyCooker! - Recipe by Nata Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn