Печеня з молодих овочів
|
© - Recipe by Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на LovelyCooker! - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Печеня з молодих овочів є ще одним кулінарним дивом літа. Найцікавіше те, що все за вас готує пічка або духовка, а вам залишається лише прослідкувати, щоб нічого не підгоріло, тобто – вчасно дістати страву з духовки.
Сама страва може бути з м’ясом або без, тому що основні її інгредієнти – це невеличкого розміру молоді картопля, цибуля і морква, з незначними добавками інших овочів, як то спаржова квасоля або цвітна капуста, або трохи порізаного на кубики баклажана... |
Час підготовки:
|
15-20 хв
|
Розділ:
|
Овочеві страви
|
Час приготування:
|
1-1,5 години
|
Країна:
|
Україна
|
–
|
–
|
К-сть порцій:
|
2,5-3 літри
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Свинина/Яловичина/Баранина...
|
400
|
г
|
Картопля молода невеличка
|
800
|
г
|
Морква невелика
|
1-2
|
шт.
|
Цибуля невелика
|
3-4
|
шт.
|
Квасоля спаржова
|
5-7
|
Стручків
|
Часник
|
1-2
|
Зубки
|
Лавровий лист
|
2-3
|
шт.
|
Зелень кропу або петрушки, або коріандру..., або їх букет
|
1
|
пучок
|
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духм’яний
|
-
|
за смаком
|
Прянощі: насіння кропу, гвоздичка...
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія
|
-
|
за потребою
|
|
|
|
|
1
|
Увімкнути духовку розігріватись до 250 °C.
|
2
|
Картоплю, моркву пошкрябати; цибулю почистити, залишаючи невеличкий чубчик, щоб вона не розвалювалась.
|
3
|
Підготувати інші овочі, якщо ви добавляєте ще щось: спаржеву квасолю помити і повідрізати хвостики, велику – розрізати навпіл; баклажан порізати на кубики; цвітну капусту розрізати на невеликі суцвіття.
|
4
|
Перці та гвоздику розчавити лезом ножа або в ступці на крупні фракції.
|
5
|
М’ясо нарізати на кубики середнього розміру.
|
6
|
Казанок або каструлю, в якій запікатиметься страва, розігріти на плиті з олією і обсмажити м’ясо до золотавої кірки.
|
7
|
М’ясо дістати з казанка і швидко обсмажити на сильному вогні з декількох боків цибулю, необчищений часник та спеції.
|
8
|
Покласти в каструлю м’ясо, овочі, присолити, все перемішати, накрити кришкою і поставити в розігріту до 250 °С духовку на декілька хвилин, щоб каструля розігрілась і страва почала готуватись.
|
9
|
Стишити вогонь у духовці до 150 °C і тушкувати 1-1,5 години до готовності.
|
10
|
Страву висипати в полумисок, перевернувши каструлю, щоб нижні овочі та жир опинились зверху, притрусити посіченою зеленню кропу і подавати гарячою на стіл.
|
N.B.
| |
●
|
Страва завжди виходить безвідмовною. Головне – не переборщувати з інгредієнтами. Всі овочі, окрім основних, необхідно добавляти в невеликій кількості, лише для смакової варіації.
|
●
|
Ця страва смакує також і холодною.
|
|
|
Смачного!
© - Рецепт від Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на LovelyCooker! - Recipe by Nata Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn