неділя, 1 липня 2012 р.

Fried eggs with Tomatoes and Smoked Meat

Яєчня з помідорами і копченостями
Translate our Blog to your language using

Якщо вас доля раптом занесла у вихідні дні на дачу до друзів, і прокинувшись наступного ранку раніше всіх, ви вже вдесяте обійшли нещасні шість соток, визирнули за ворота, перевірили вміст холодильника, склали перелік зіставлених на кухонному столі залишків страв, але все ще не знайшли куди б себе приткнути, чекаючи пробудження іншої компанії, ви можете розвіяти нудьгу, приготувавши ось таку собі яєчню...
Звичайно, щодо наповнення, все залежатиме від польоту вашої фантазії і самопочуття, але матеріал для кулінарного шедевру завжди знайдеться. Ми пропонуємо вам наступне:


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з яєць
Час приготування:
15 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Цибуля
2
шт.
М’ясо прикопчене яловичини, свинини, птиці...
100
г
Кабачок маленький...
1
шт.
Помідори
2-3
шт.
Зелень петрушки, кінзи, кропу, цибулі...
1
пучок
Сир тертий
100-150
г
Яйця
4-5
шт.
Оцет натуральний
1-2
ст.ложки
Спеції
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
-
за потребою


1
Цибулю почистити, покришити, скропити оцтом, дати постояти декілька хвилин і припустити на сковорідці на олії.
2
Кабачок покришити, добавити до цибулі і припустити.
3
М’ясо покришити смужечками або кубиками, добавити до овочі і злегка обсмажити.
4
Помідор помити, порізати кубиками, добавити до овочів і м’яса і злегка притушкувати.
5
Яйця вбити на сковорідку, не руйнуючи жовтка, присолити, приправити спеціями.
6
Сир покришити на крупній тертушці і половиною притрусити яйця.
7
Зелень покришити і висипати зверху сиру.
8
Рештками сиру притрусити зелень і смажити на тихенькому вогні до готовності яєць (~6 хвилин).
9
Страву зняти з вогню, накрити на одну хвилину кришкою, щоб обплавився зверху сир.
10
Страва готова. Подавати гарячою. Може іти з гарніром або просто з хлібом. І не забудьте полити яєчню зверху юшкою.

N.B.
Головне, не перетушковувати овочі і помідори, щоб страва вийшла зі смаком свіжості.
Кабачок можна замінити баклажаном...
В страву йде м’ясо, яке залишилось від шашликів або реберець, або іншої страви, яку ви готували на вогні напередодні вечором, або ж можна взяти просто копченості.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn