Омлет з грибами і сиром
|
Translate our Blog to your language using
|
Є страви, які можуть увести будь-якого дієтолога або прихильника здорового харчування в глибоку депресію, з якої йому вже не вибратись навіть за допомогою досвідченого психоаналітика, але хто ж про це думає, коли аромат смачної страви забирає волю, а склянка гарного сухого вина ще більше розпалює апетит!
Однією з таких страв є омлет з грибами і сиром – страва досить проста, ситна і надзвичайно смачна... |
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з яєць
|
Час приготування:
|
15 хв
|
Країна:
|
-
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
2
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Гриби (будь-які)
|
250
|
г
|
Масло
|
50
|
г
|
Яйця
|
3
|
шт.
|
Борошно
|
4
|
ст. ложки
|
Вода
|
≈3/4
|
склянки
|
Петрушка зелень
|
1
|
пучок
|
Перець червоний гострий
|
1
|
шт
|
Сир
|
30
|
г
|
Набір переців
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія
|
-
|
за потребою
|
|
|
|
|
1
|
Гриби нарізати смужечками і протушкувати в маслі протягом 5-10 хв.
|
2
|
Поки смажаться гриби, з жовтків, борошна і води приготувати рідке тісто густоти сметании.
|
3
|
Добавити в тісто підсмажені гриби, подрібнену зелень петрушки, мілко порізаний червоний перець, розтовчений в ступці набір перців, сіль і гарно вимішати.
|
4
|
Білки збити з дрібкою солі в густу піну, обережно увести в тісто і все легенько перемішати, щоб не зруйнувати структуру збитих білків.
|
5
|
Отриману масу викласти на розігріту з олією сковорідку і запекти на тихенькому вогні з двох боків.
|
6
|
Омлет акуратно викласти на широку тарілку, присипати зверху натертим на крупній тертушці сиром і поставити на 1-2 хвилини під гриль, щоб сир обплавився.
|
7
|
Страва смакує як гарячою, так і холодною.
|
N.B.
| |
●
|
Це – проста селянська страва для того щоб швидко і добре наїстись, тому вона виходить досить жирною, калорійною і ситною. За принципом – «жирно й смачно», якому не зраджують селяни в будь якому куточку світу, тому не забудьте подати її з салатом, гострою приправою, солінням, тощо...
|
●
|
Під сир можна покласти нарізаний тоненькими смужками окіст або шинку.
|
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn