субота, 4 травня 2013 р.

Roast Pork Belly

Підчеревина, запечена в духовці
© - Recipe by Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Запечена підчеревина є однією з традиційних страв до Великодня. Звичайно ж, щоденне вживання такої страви було б важкуватим, але для подібних делікатесів й існують свята! Способів запікання підчеревини існує декілька, коли вона виходить більш запеченою або більш тушкованою, але це завжди смачно. Ми хочемо запропонувати один з наших рецептів запікання в духовці підчеревини. Думаємо, що результат вас порадує...

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з м’яса
Час приготування:
2-3 години
Країна:
Україна
Час застигання: –
2-3 години
К-сть порцій:
800-900 г готової страви


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Підчеревина свиняча
1-1,1
кг
Часник
1
головка
Набір сухих, мелених спецій
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Букет духм’яних трав: чебрець, материнка, естрагон
1
букет
Набір перців горошком: чорний, сірий, зелений, червоний, духм’яний
-
за смаком
Сіль
-
за смаком


1
Приготувати розсіл для замочування підчеревини. Для розсолу можна взяти просто холодної води, розчинивши в ній сіль з розрахунку 1 ст.ложка з горою солі на один літр об’єму. Воду можна замінити пивом, білим сухим вином, можна добавити в воду яблучного оцету, тощо...
2
Підчеревину занурити цілим шматком в розсіл на 2-3 години.
3
Часник почистити, 4 зубчики часнику нарізати тоненькими пластинками, а інший – розчавити ножем і дрібно посікти.
4
Підчеревину дістати з розсолу і обсушити серветкою.
5
Робити уздовж підчеревини глибокі навскісні розрізи тоненьким ножем, утворюючи кишеньку, притрушувати середину чорним меленим перцем і вставляти пластинку часнику. Проріз закрити, стиснувши його з двох боків.
6
Притрусити підчеревину до смаку сіллю, посипати розчавленим перцем та спеціями, подрібненим часником і згорнути шматок в рулет, спеціями всередину.
7
На дно чавунка покласти букет з духм’яних трав.
8
Зв’язати рулет бавовняною ниткою, щоб він не розпадався, покласти в чавунок, накрити кришкою і залишити настоюватись на 2-3 години при кімнатній температурі.
9
Духовку розігріти до 250 °С, поставити на середню або на другу знизу поличку чавунок з підчеревиною і протушкувати протягом 10-15 хв.
10
Стишити вогонь до 150 °С і тушкувати до готовності протягом 2-2,5 годин.
11
Готову підчеревину дістати з духовки, охолодити і поставити в холодильник на декілька годин для доходження.
12
Страву подавати охолодженою, нарізаною на тоненькі скибочки. До підчеревини обов’язково подати або гірчицю, або хрін, або аджику, тощо...

N.B.
Для спецій можна взяти готову суміш хмелі-сунелі або щось подібне, або ж зробити самостійно, виходячи з особистих вподобань. Букет духм'яних трав (можна сказати - класика для м'ясних страв: чебрець, материнка, естрагон) дає особливий смак і аромат підчеревині, тому, завжди пам'ятайте про це, коли прийде літня пора і не полінуйтесь засушити по декілька букетиків з цих трав. Якщо ж такого букету або можливості знайти його у вас під рукою нема, то так і буде...
Зазвичай, підчеревина за подібним рецептом виходить просто тушкованим, масним салом. Секрет же запропонованого рецепту полягає в тому, що дякуючи попередньому замочуванню, сало просякається трохи сіллю, але родзинкою є приперчування розрізів, перед тим, як класти всередину часник. Тобто, всередині опиняється гостра приправа, яка просто необхідна для споживання такого не зовсім дієтичного продукту.
Також і зовнішня присипка повинна бути гострою. Саме в гостроті страви полягає її збалансованість і прийнятність для організму – жир легше перетруюється і не «давить» на печінку.
І не забувайте про гірчицю, хрін, аджику, часник, цибулю, тощо, коли ви насолоджуватиметесь підчеревиною. Вони також потрібні як для смаку, так і для допомоги нашому організму у його переживанні святкових днів!..


Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

1 коментар:

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn