Літнє овочеве рагу |
Розпал літа – це пора здорового харчування. Не протрібно ніяких дієт, напружень і такого іншого. Потрібно лише трошки відмовитись від звичних ковбасно-м’ясних раціонів і поїсти з два-три місяці просто овочевої продукції. Сама спека впливає на наш раціон, заставляючи нас потіти та перекушувати чимось легким. Холодні борщі, овочеві рагу, майже схожі одне на одного але завжди з якоюсь варіацією: то редиска, то спаржова квасоля, то зелений горошок, то кабачок, то капуста, то баклажан... По мірі достигання нових овочів, наше харчування змінюється саме по собі, вносячи невеличке, майже непомітне різноманіття в наші страви. |
Якщо ви слідкуєте за нашим блогом, то ви вже куштували юшку з молодих овочів. Сьогодні, ми вам пропонуємо зовсім невеличку варіацію цієї страви – трохи достигли овочі, добавились інші, але принцип залишається однаковим – не перетушковувати овочі, залишаючи їх на межі готовності, а також не пересолювати страви. Страву присолювати вже в кінці приготування, а можна і просто – в тарілці. В такому випадку, ви оціните смак літа і відчуєте різницю в кожній наступній страві. Для дієтичного приготування чудово слугує мікрохвильова піч. Звичайно, найоптимальніше приготування страв в мікрохвильці – це на дві-чотири порції, але цей унікальний винахід в технології приготування страв, нажаль, часто просто нехтується, оскільки ми використовуємо її лише для розігрівання чаю та бутербродів. Але надзвичайно ніжні і натуральні овочеві страви можна приготувати лише в мікрохвільці. |
Час підготовки: | 10 хв | Розділ: | Супи і Юшки |
Час приготування: | 25 хв | Країна: | Україна |
- | - | К-сть порцій: | 4 порції |
Інгредієнти | К-сть | Од. вим | |
1. | Баклажан середнього розміру | 1 | шт |
2. | Морква середнього розміру | 1 | шт |
3. | Цибуля | 2 | шт |
4. | Картопля молода | 3 | шт |
5. | Перець солодкий | 2 | шт |
6. | Помідори | 2 | шт |
7. | Часник | 1 | гол |
8. | Букет зелені: петрушка, кріп, коріандр, базилік... | 1 | пуч |
9. | Олія | 4 | ст.л |
10. | Сіль | - | за смаком |
11. | Кмин | - | за смаком |
Більш соковитим і натуральним рагу виходить в мікрохвильці, але його з успіхом можна приготувати і на плиті. Потрібно лише зробити деякі корекції: якщо ви готуєте рагу в мікрохвильці, то нема різниці в порядку викладання шарів овочів, якщо ж страва готується на плиті, то на самий низ, щоб страва не пригоріла, необхідно покласти цибулю, а потім все інше. Зверху найкраще класти болгарський перець.
1 | Цибулю почистити і нарізати кружальцями або пів кружальцями і покласти на дно каструлі. |
2 | Баклажани розрізати уздовж шарами або впоперек кружальцями і покласти на цибулю. |
3 | Притрусити баклажани чорним меленим перцем або розчавленою сумішшю перців та кмину. |
4 | Картоплю почистити, нарізати пластинками і покласти зверху баклажанів. |
5 | Моркву почистити, нарізати соломкою або пластинками і покласти шаром в каструлю. |
6 | Помідори нарізати кружальцями і покласти шаром в каструлю. |
7 | Солодкий перець нарізати кружальцями або соломкою і покласти зверху всіх овочів. |
8 | Овочі полити зверху олією. |
9 | Каструлю поставити в мікрохвильку на 10-15 хвилин (в залежності від потужності вашої пічки) на повну потужність, і довести овочі до кипіння (овочі повинні пустити сік і почати кипіти). |
10 | Зменшити потужність пічки до половини або третини (в залежності від її потужності) і готувати овочі ще 10-15 хв до готовності. |
12 | По завершенні готування, залишити овочі доходити на 10-15 хв. |
13 | Якщо ви готуєте рагу на плиті, то на низ каструлі обов’язково кладіть цибулю (можна добавити ще 1-2 цибулини), щоб рагу не пригоріло, а зверху кладіть всі інші овочі, а також налийте на дно каструлі ½ склянки води, зверху полити овочі олією. |
14 | Каструлю накрити кришкою і поставити на сильний вогонь, дати закипіти воді і стишити вогонь, щоб страва легенько тушкувалась. |
15 | Страву тушкувати 25 хв. |
16 | Подавати страву гарячою, притрусивши в тарілці посіченою зеленню і тертим сиром. |
N.B. | |
● | Дуже важливо не перетушкувати овочі. Необхідно вловити момент, коли вони ще трохи твердуваті, ще не зовсім зварені, на межі між сирими і звареними. Тоді ви отримаєте дійсно смачну страву з витонченим смаком і не важку для шлунка. |
● | Страва смакує також і холодною. |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn