понеділок, 25 липня 2011 р.

Summer Vegetable Ragout

Літнє овочеве рагу



Розпал літа – це пора здорового харчування. Не протрібно ніяких дієт, напружень і такого іншого. Потрібно лише трошки відмовитись від звичних ковбасно-м’ясних раціонів і поїсти з два-три місяці просто овочевої продукції. Сама спека впливає на наш раціон, заставляючи нас потіти та перекушувати чимось легким. Холодні борщі, овочеві рагу, майже схожі одне на одного але завжди з якоюсь варіацією: то редиска, то спаржова квасоля, то зелений горошок, то кабачок, то капуста, то баклажан... По мірі достигання нових овочів, наше харчування змінюється саме по собі, вносячи невеличке, майже непомітне різноманіття в наші страви.


Якщо ви слідкуєте за нашим блогом, то ви вже куштували юшку з молодих овочів. Сьогодні, ми вам пропонуємо зовсім невеличку варіацію цієї страви – трохи достигли овочі, добавились інші, але принцип залишається однаковим – не перетушковувати овочі, залишаючи їх на межі готовності, а також не пересолювати страви. Страву присолювати вже в кінці приготування, а можна і просто – в тарілці. В такому випадку, ви оціните смак літа і відчуєте різницю в кожній наступній страві.
Для дієтичного приготування чудово слугує мікрохвильова піч. Звичайно, найоптимальніше приготування страв в мікрохвильці – це на дві-чотири порції, але цей унікальний винахід в технології приготування страв, нажаль, часто просто нехтується, оскільки ми використовуємо її лише для розігрівання чаю та бутербродів. Але надзвичайно ніжні і натуральні овочеві страви можна приготувати лише в мікрохвільці.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Супи і Юшки
Час приготування:
25 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
К-сть
Од. вим
1.      
Баклажан середнього розміру
1
шт
2.      
Морква середнього розміру
1
шт
3.      
Цибуля
2
шт
4.      
Картопля молода
3
шт
5.      
Перець солодкий
2
шт
6.      
Помідори
2
шт
7.      
Часник
1
гол
8.      
Букет зелені: петрушка, кріп, коріандр, базилік...
1
пуч
9.      
Олія
4
ст.л
10.      
Сіль
-
за смаком
11.      
Кмин
-
за смаком






Більш соковитим і натуральним рагу виходить в мікрохвильці, але його з успіхом можна приготувати і на плиті. Потрібно лише зробити деякі корекції: якщо ви готуєте рагу в мікрохвильці, то нема різниці в порядку викладання шарів овочів, якщо ж страва готується на плиті, то на самий низ, щоб страва не пригоріла, необхідно покласти цибулю, а потім все інше. Зверху найкраще класти болгарський перець.

1
Цибулю почистити і нарізати кружальцями або пів кружальцями і покласти на дно каструлі.
2
Баклажани розрізати уздовж шарами або впоперек кружальцями і покласти на цибулю.
3
Притрусити баклажани чорним меленим перцем або розчавленою сумішшю перців та кмину.
4
Картоплю почистити, нарізати пластинками і покласти зверху баклажанів.
5
Моркву почистити, нарізати соломкою або пластинками і покласти шаром в каструлю.
6
Помідори нарізати кружальцями і покласти шаром в каструлю.
7
Солодкий перець нарізати кружальцями або соломкою і покласти зверху всіх овочів.
8
Овочі полити зверху олією.
9
Каструлю поставити в мікрохвильку на 10-15 хвилин (в залежності від потужності вашої пічки) на повну потужність, і довести овочі до кипіння (овочі повинні пустити сік і почати кипіти).
10
Зменшити потужність пічки до половини або третини (в залежності від її потужності) і готувати овочі ще 10-15 хв до готовності.
12
По завершенні готування, залишити овочі доходити на 10-15 хв.
13
Якщо ви готуєте рагу на плиті, то на низ каструлі обов’язково кладіть цибулю (можна добавити ще 1-2 цибулини), щоб рагу не пригоріло, а зверху кладіть всі інші овочі, а також налийте на дно каструлі ½ склянки води, зверху полити овочі олією.
14
Каструлю накрити кришкою і поставити на сильний вогонь, дати закипіти воді і стишити вогонь, щоб страва легенько тушкувалась.
15
Страву тушкувати 25 хв.
16
Подавати страву гарячою, притрусивши в тарілці посіченою зеленню і тертим сиром.

N.B.

Дуже важливо не перетушкувати овочі. Необхідно вловити момент, коли вони ще трохи твердуваті, ще не зовсім зварені, на межі між сирими і звареними. Тоді ви отримаєте дійсно смачну страву з витонченим смаком і не важку для шлунка.
Страва смакує також і холодною.





Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn