неділя, 31 липня 2011 р.

Saute Young Potatoes with Vegetables and Fried Eggs with Tomatoes

Молода картопля, тушкована з овочами, і яєчня з помідорами


Сьогоднішня страва, їх буде навіть дві, чудово підійде до страви вихідного дня, за містом, на дачі, з друзями... Вона готується без поспіху, ще краще - на вогні, від чого смак буде більш характернішим, з димком, а склянка вина під час приготування привнесе розміреність і лише додасть апетиту та відчуття насолоди.

Для страви потрібна буде невеличкого розміру молода картопля, але молода саме середини літа, коли молодою стає пізня картопля, тому що вона «суттєвіша» і гарно підходить для тушкування.
Ще один з секретів полягає в тому, що страву потрібно готувати в широкій каструлі, найкраще казанку, овочі повинні тушкуватись в один шар.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
ОВОЧЕВІ СТРАВИ
Час приготування:
25 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
К-сть
Од. вим
      
Для картоплі:
1.      
Картопля молода, дрібна
16
шт
2.      
Морква невеликого розміру
2
шт
3.      
Цибуля дрібна
4
шт
4.      
Квасоля спаржева
12
шт
5.      
Перець солодкий
2
шт
6.      
Лавровий лист
3
шт
7.      
Набір перців горошком
1
дрібка
      
Для яєчні:
1.      
Яйце
5
шт
2.      
Цибуля
1
шт
3.      
Помідор
2
шт
4.      
Часник
4
зубок
5.      
Букет зелені: петрушка, кріп, коріандр, базилік...
1
пучок
6.      
Сир твердий
-
за смаком
7.      
Олія для тушкування
-
за потребою
8.      
Сіль
-
за смаком
9.      
Перець чорний мелений
-
за смаком


Приготування картоплі:


1
Картоплю помити, почистити.
2
Моркву почистити, нарізати крупними, в розмір картоплі кружальцями.
3
Солодкий перець нарізати крупними кружальцями або соломкою.
4
Цибульку почистити, але не зрізати повністю чубчик. Хвостик відщипнути або акуратно зрізати, щоб при тушкуванні цибулька не розпадалась.
5
Спаржеву квасолю почистити від плодоніжок і від прожилок в торцях, якщо потрібно, розрізати навпіл або на три частини (розрізати між зернами, щоб зерна не випали під час тушкування).
6
Картоплю, моркву, цибулю, лавровий лист і перець горошком покласти в розігріту з олією каструлю або казанок і перемішати.
7
Стишити вогонь, накрити кришкою і тушкувати на невеличкому вогні 10 хв., час від часу акуратно помішуючи або перевертаючи овочі, щоб вони рівномірно обсмажувались з усіх боків.
8
На середині приготування додати спаржеву квасолю і солодкий перець, перемішати.
9
Тушкувати під кришкою ще 10 хв., час від часу акуратно помішуючи овочі.

Приготування яєчні:



За 10 хв до закінчення тушкування картоплі, приготувати яєчню, не забуваючи слідкувати за картоплею.
1
Цибулю почистити, покришити півколами і припустити на розігрітій сковорідці з олією.
2
Помідори помити, акуратно порізати кубиками і добавити до цибулі, злегка обсмаживши.
3
Яйця збити виделкою, вилити на помідори, легенько розмішати роблячи виделкою вісімки на сковорідці.
4
Стишити вогонь до зовсім легенького.
5
Зубці часнику почистити, розплющити лезом широкого ножа і мілко подрібнити.
6
Яєчню поперчити, посолити, притрусити подрібненим часником.
7
Зелень мілко подрібнити і притрусити яєчню.
8
Сир потерти на тертушці і присипати зверху.

N.B.

Подавати картоплю з яєчнею з вогню, не забувши про сухе вино до страви.

Смачного!





Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn