Молода картопля, тушкована з овочами, і яєчня з помідорами
|
Сьогоднішня страва, їх буде навіть дві, чудово підійде до страви вихідного дня, за містом, на дачі, з друзями... Вона готується без поспіху, ще краще - на вогні, від чого смак буде більш характернішим, з димком, а склянка вина під час приготування привнесе розміреність і лише додасть апетиту та відчуття насолоди.
|
Для страви потрібна буде невеличкого розміру молода картопля, але молода саме середини літа, коли молодою стає пізня картопля, тому що вона «суттєвіша» і гарно підходить для тушкування.
Ще один з секретів полягає в тому, що страву потрібно готувати в широкій каструлі, найкраще казанку, овочі повинні тушкуватись в один шар. |
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
ОВОЧЕВІ СТРАВИ
|
Час приготування:
|
25 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
4 порції
|
Інгредієнти
|
К-сть
|
Од. вим
| |
Для картоплі:
| |||
1.
|
Картопля молода, дрібна
|
16
|
шт
|
2.
|
Морква невеликого розміру
|
2
|
шт
|
3.
|
Цибуля дрібна
|
4
|
шт
|
4.
|
Квасоля спаржева
|
12
|
шт
|
5.
|
Перець солодкий
|
2
|
шт
|
6.
|
Лавровий лист
|
3
|
шт
|
7.
|
Набір перців горошком
|
1
|
дрібка
|
Для яєчні:
| |||
1.
|
Яйце
|
5
|
шт
|
2.
|
Цибуля
|
1
|
шт
|
3.
|
Помідор
|
2
|
шт
|
4.
|
Часник
|
4
|
зубок
|
5.
|
Букет зелені: петрушка, кріп, коріандр, базилік...
|
1
|
пучок
|
6.
|
Сир твердий
|
-
|
за смаком
|
7.
|
Олія для тушкування
|
-
|
за потребою
|
8.
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
9.
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Приготування картоплі:
1
|
Картоплю помити, почистити.
|
2
|
Моркву почистити, нарізати крупними, в розмір картоплі кружальцями.
|
3
|
Солодкий перець нарізати крупними кружальцями або соломкою.
|
4
|
Цибульку почистити, але не зрізати повністю чубчик. Хвостик відщипнути або акуратно зрізати, щоб при тушкуванні цибулька не розпадалась.
|
5
|
Спаржеву квасолю почистити від плодоніжок і від прожилок в торцях, якщо потрібно, розрізати навпіл або на три частини (розрізати між зернами, щоб зерна не випали під час тушкування).
|
6
|
Картоплю, моркву, цибулю, лавровий лист і перець горошком покласти в розігріту з олією каструлю або казанок і перемішати.
|
7
|
Стишити вогонь, накрити кришкою і тушкувати на невеличкому вогні 10 хв., час від часу акуратно помішуючи або перевертаючи овочі, щоб вони рівномірно обсмажувались з усіх боків.
|
8
|
На середині приготування додати спаржеву квасолю і солодкий перець, перемішати.
|
9
|
Тушкувати під кришкою ще 10 хв., час від часу акуратно помішуючи овочі.
|
Приготування яєчні:
За 10 хв до закінчення тушкування картоплі, приготувати яєчню, не забуваючи слідкувати за картоплею.
| |
1
|
Цибулю почистити, покришити півколами і припустити на розігрітій сковорідці з олією.
|
2
|
Помідори помити, акуратно порізати кубиками і добавити до цибулі, злегка обсмаживши.
|
3
|
Яйця збити виделкою, вилити на помідори, легенько розмішати роблячи виделкою вісімки на сковорідці.
|
4
|
Стишити вогонь до зовсім легенького.
|
5
|
Зубці часнику почистити, розплющити лезом широкого ножа і мілко подрібнити.
|
6
|
Яєчню поперчити, посолити, притрусити подрібненим часником.
|
7
|
Зелень мілко подрібнити і притрусити яєчню.
|
8
|
Сир потерти на тертушці і присипати зверху.
|
N.B.
| |
●
|
Подавати картоплю з яєчнею з вогню, не забувши про сухе вино до страви.
|
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn