вівторок, 26 серпня 2014 р.

Egyptian Green Beans

Стручкова квасоля по-єгипетськи
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Стручкова квасоля по-єгипеськи – це ще одна літня страва, якою не варто нехтувати, скориставшись можливостями сезону свіжих молодих овочів. Страва виходить надзвичайно свіжою, легкою і ніжною як на смак, так і дією на організм. Для страви можна взяти молоду стручкову або спаржову квасолю, а саме приготування швидке, легке і не затратне...
Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
20 хв
Країна:
Єгипет
-
-
К-сть порцій:
на 6 персон


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля стручкова або спаржова
1
кг
Цибуля
2-4
шт
Помідори
500
г
Перець чорний мелений + спеції: середземноморські/італійські/французькі трави або хмелі сунелі
1
головка
Часник
1
головка
Петрушка зелень
1
пучок
Олія оливкова
2-3
ст.ложки


Приготування квасолі:
1
Квасолю почистити від прожилок і хвостиків, довгі стручки розрізати навпіл.
2
Цибулю почистити, покришити смужечками і злегка обсмажити в олії.
3
Підготовлену квасолю покласти до цибулі, налити ¼ склянку води і протушкувати на легенькому вогні майже до готовності (~10-12 хв.).
4
Поки тушкується квасоля, помідори пробланшувати у киплячій воді і зняти з них шкуринки. Декілька помідорів потерти на сік.
5
Томатний сік з м’якіттю додати до квасолі, поперчити, притрусити спеціями, присолити і протушкувати ще протягом декількох хвилин.
6
За цей час, часник почистити, розплескати на дошці лезом ножа і подрібнити.
7
Зелень петрушки подрібнити.
8
Бланшовані і обчищені помідори нарізати кубиками.
9
Помідори додати до готової квасолі, перемішати, добавити подрібнені часник і зелень, перемішати, накрити кришкою і зняти з вогню. Страві дати постояти хвилин десять під кришкою.
10
Страву можна подавати як гарячою, так і холодною.



N.B.
Весь секрет страви полягає у тому, щоб не перетушкувати овочі. Молода або спаржова квасоля готується близько 15 хвилин.
Вже у готову квасолю можна добавити відварену і порізану на кубики картоплю (2-3 картоплини). Ще смачніше буде, якщо картоплю приготувати в мундирах у мікрохвильці, охолодити і обчистити. Картопля готується протягом десяти хвилин поки тушкується квасоля.
Страва смакує ще краще, якщо в неї покласти трохи червоного гострого перцю. Єгипетська кухня досить гостра.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn