Стручкова квасоля по-єгипетськи
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Стручкова квасоля по-єгипеськи – це ще одна літня страва, якою не варто нехтувати, скориставшись можливостями сезону свіжих молодих овочів. Страва виходить надзвичайно свіжою, легкою і ніжною як на смак, так і дією на організм. Для страви можна взяти молоду стручкову або спаржову квасолю, а саме приготування швидке, легке і не затратне...
|
Час підготовки:
|
20 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Єгипет
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
на 6 персон
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Квасоля стручкова або спаржова
|
1
|
кг
|
Цибуля
|
2-4
|
шт
|
Помідори
|
500
|
г
|
Перець чорний мелений + спеції: середземноморські/італійські/французькі трави або хмелі сунелі
|
1
|
головка
|
Часник
|
1
|
головка
|
Петрушка зелень
|
1
|
пучок
|
Олія оливкова
|
2-3
|
ст.ложки
|
|
|
|
|
■
|
Приготування квасолі:
|
1
|
Квасолю почистити від прожилок і хвостиків, довгі стручки розрізати навпіл.
|
2
|
Цибулю почистити, покришити смужечками і злегка обсмажити в олії.
|
3
|
Підготовлену квасолю покласти до цибулі, налити ¼ склянку води і протушкувати на легенькому вогні майже до готовності (~10-12 хв.).
|
4
|
Поки тушкується квасоля, помідори пробланшувати у киплячій воді і зняти з них шкуринки. Декілька помідорів потерти на сік.
|
5
|
Томатний сік з м’якіттю додати до квасолі, поперчити, притрусити спеціями, присолити і протушкувати ще протягом декількох хвилин.
|
6
|
За цей час, часник почистити, розплескати на дошці лезом ножа і подрібнити.
|
7
|
Зелень петрушки подрібнити.
|
8
|
Бланшовані і обчищені помідори нарізати кубиками.
|
9
|
Помідори додати до готової квасолі, перемішати, добавити подрібнені часник і зелень, перемішати, накрити кришкою і зняти з вогню. Страві дати постояти хвилин десять під кришкою.
|
10
|
Страву можна подавати як гарячою, так і холодною.
|
N.B.
| |
●
|
Весь секрет страви полягає у тому, щоб не перетушкувати овочі. Молода або спаржова квасоля готується близько 15 хвилин.
|
●
|
Вже у готову квасолю можна добавити відварену і порізану на кубики картоплю (2-3 картоплини). Ще смачніше буде, якщо картоплю приготувати в мундирах у мікрохвильці, охолодити і обчистити. Картопля готується протягом десяти хвилин поки тушкується квасоля.
|
●
|
Страва смакує ще краще, якщо в неї покласти трохи червоного гострого перцю. Єгипетська кухня досить гостра.
|
|
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn