пʼятницю, 26 вересня 2014 р.

Apple and Pear Cake

Яблучно-грушевий бісквіт з корицею і заварним кремом
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to LovelyCooker!
 

Хоча, яблучні пироги можна пекти протягом всього року, але саме в цей час, достигли яблука, які називаються антонівка і аромат яких не сплутаєш з ніяким іншим сортом яблук. За традицією, в Україні, саме цей сорт замочували на зиму, готуючи чудову страву, яка також може бути гордістю української кухні. У випічці, антонівка також створює не менш вражаючий букет аромату і смаку...

В пропонованому рецепті, є ще один особливий інгредієнт, який додає бісквіту вишуканого смаку. Це - заварний крем...

Приготування заварного крему ви можете подивитись в статті Заварний крем. І приготування яблучно-грушевого бісквіту потрібно розпочати саме з заварного крему, щоб він встиг охолонути.


Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час випікання:
45 хв
Країна:
Україна
Час охолодження:
2-3 год
К-сть порцій:
8 порцій (форма 32х22х4 см)


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яйця ~ 60 г
4
шт
Цукор
1
склянка
Борошно
1,5
склянки
Крохмаль
2
ст.ложки
2
склянки
Яблука
3
шт
Груші
3
шт
Родзинки
1/2
склянки
Ванілін
1
г
Кориця мелена
1
кав.ложка


Порядок приготування:
1
Приготувати заварний крем за рецептурою статті Заварний крем. Крем відкритим поставити в прохолодне місце для охолодження, регулярно перемішуючи його, щоб не утворювалась кірка.
2
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °С.
3
Білки збити з 2/3 склянки цукру до повного його розчинення і утворення стійкої піни. Білки збивати поступово, добавляючи щоразу по столовій ложці цукру. Кожна наступна порція цукру добавляється лише після повного розчинення попередньої. Білки повинні збільшитись в об’ємі приблизно в шість разів.
4
Жовтки збити з залишком цукру та ваніліном до повного його розчинення. Жовтки збивати за тією ж методою, що і білки. Жовтки повинні збільшитись в об’ємі приблизно в тричі.
5
2/3 збитих білків добавити до жовтків, і обережно вимішати, щоб не порушити піну.
6
Насипати в сито разом борошно і крохмаль та просіяти в білки, додати родзинки і обережно замісити не дуже густе тісто. Вимішувати тісто потрібно обережно, щоб не зруйнувати піну..
7
Добавити в тісто залишок збитих білків і знову акуратно вимішати.
8
Яблука та груші почистити від шкуринки, видалити насіннєві коробочки і нарізати тоненькими скибочками.
9
Дно та боки форми для випікання викласти пекарським папером.
10
Викласти на дно форми половину об’єму тіста, на тісто вилити трохи заварного крему, залишаючи по периметру смужку тіста шириною в 1-2 см, щоб убезпечити витікання заварного крему під час випічки.
11
Викласти на крем яблука і груші та трохи родзинок. Рівномірно притрусити яблука і груші змішаною з цукром корицею (на 1 кавову ложку меленої кориці – 4-5 чайних ложок цукру).
12
Залити груші і яблука заварним кремом і рівномірно накрити все зверху тістом.
13
Поставити форму на середню полицю розігрітої до 200 °С духовки. Стишити вогонь до 180 °С і випікати 45 хвилин.
14
Готовий пиріг дістати з духовки і викласти на решітку, застелену серветкою для охолодження. Якщо форма у вас нероз’ємна, то для того, щоб дістати бісквіт з форми і не порушити його, необхідно чітко і швидко проробити декілька операцій:
15
Підставивши двома руками зверху кухонну дошку, не кладучи її на пиріг, чітким рухом, обома руками, переверніть форму разом з пирогом на дошку, витрусивши з форми пиріг. Швидко зніміть папір і проробіть таку ж дію з застеленою серветкою решіткою. Рухи повинні бути швидкими і чіткими, щоб з пирога не витік заварний крем і не поламався сам бісквіт.
16
Яблучно-грушевий бісквіт розрізати після повного його охолодження, коли у випічці завершаться всі теплові і водні процеси.

N.B.
Наш рецепт розрахований на прямокутну форму розміром 32х22х4 см.
Порція тіста розрахована на 4 великі яйця (≈ 85 г кожне). Якщо ж яйця недостатнього розміру, то необхідно добавити ще 1 яйце.
Наголошуємо, що успіх бісквіту залежатиме від технології приготування: чистий і сухий посуд, потужний міксер, поступове додавання цукру при збиванні, білки повинні бути збитими у стійку піну без крупинок цукру, а жовтки – до світло-жовтого, майже білуватого кольору і з повним розчиненням цукру. Тісто вимішувати обережно, не руйнуючи отриману піну. Не переборщіть з заварним кремом, щоб він не дав занадто багато вологи в бісквіт.
Ми впевнені, що за нашим рецептом, у вас вийде чудовий яблучно-грушевий бісквіт!



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn