субота, 11 червня 2011 р.

Cold Borsch

Холодний борщ
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Початок літа несе сонце, перші спекотні дні, насичену зелень і ранні овочі, які мають надзвичайно ніжний і свіжий смак, а їх кольори веселять так само, як і букет осінніх айстр, але замість смутку осені вони вселяють чудовий райдужний настрій.

Створити ж і підтримати подібний настрій може не лише буйна зелень за вікном, але й така барвиста страва, як холодний борщ з ранніх овочів...
Холодний борщ є одним з геніальних кулінарних витворів людства. Вся його геніальність полягає у простоті приготування і природності його смакового букету, хоча, страва може нараховувати до двадцяти інгредієнтів. Тому дуже просто уявити, який вітамінний, мінеральний та біологічно активний продукт ми здатні готувати! Смакові відтінки холодного борщу змінюватимуться протягом літа, в міру достигання овочів – від ніжного і легкого аромату ранньої городини до насиченості овочів кінця літа.

Головне, при приготуванні цієї страви, не переварювати молоді овочі, залишаючи їм весняну пружність і відтінок свіжості, а також готувати її з натхненням і любов’ю, і вона віддячить вам своїм витонченим свіжим смаком, даруючи вам прохолоду в спекотний літній день.

Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Супи і Юшки
Час приготування:
10 хвилин
Країна:
Україна
Час настоювання:
1 година
К-сть порцій:
10


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Сироватка молочна
2,5
л
Ряжанка
1
л
Буряк молодий
3
шт.
Морква молода
3
шт.
Картопля молода дрібна
300
г
Цибуля молода
4
шт.
Часник молодий
1
головка
Огірок свіжий
3
шт.
Редиска
10
шт.
Коріандр зелень
1
пучок
Кріп зелень
1
пучок
Петрушка зелень
1
пучок
Яйце
4
шт.
Шинка / М’ясо варене / Ковбаса / Тунець
300
г
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком


1
Помити і відварити на плиті або у мікрохвильці молоді буряк, моркву, картоплю. Залити холодною водою, щоб легше чистилась шкірка, почистити.
2
Відварити протягом 6 хв. яйця.
3
Поки варяться коренеплоди і яйця, помити інші овочі і зелень. Почистити цибулю і часник.
4
Покришити всі овочі і зелень в миску або в каструлю. Все нарізати маленькими кубиками.
5
Накришити маленькими кубиками шинку або варене м’ясо, або консерви тунця. Брати необхідно пісне м’ясо.
6
Покришити кубиками яйця.
7
Все посолити і поперчити за смаком, перемішати, залити молочною сироваткою, додати сметану і перемішати.
8
Поставити в холодильник на годину для охолодження і настоювання.


N.B.

Не бійтесь проявити при приготуванні цієї простої але надзвичайно корисної і смачної страви вашої фантазії, підлаштувавши її до переліку наявних у вас продуктів.
Наприклад, сироватку можна замінити просто водою або пісним м’ясним бульйоном, а для кислоти додати яблучного (наголошую, саме яблучного чи то іншого натурального, а ніяк не есенційованого) оцту, сметану можна замінити кефіром, ряжанкою.
Для зовсім дієтичної страви, яйця, м’ясо або рибу можна взагалі не класти – у цьому випадку ми отримаємо надзвичайно легку страву.
У будь-якому випадку, страва готується дуже легко і швидко, тому не лякайтесь довгого списку її інгредієнтів.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn