Піца овочева соборна | Translate our Blog to your language using |
Днями ми приготували піцу. У італійців є піца, яка називається «Соборна Італія». Нашу піцу ми можемо назвати просто – «Соборна». Це тому, що у ній зібрані всі техніки випічки, від італійської – тісто, до української – начинка. Якщо не демонізувати кухню, а намагатись завжди робити смачну і приємну страву, то від традицій можна відійти, головне, щоб не порушувати технологічного процесу. |
А відкритий пиріг існує у багатьох кухнях і у всіх тих багатьох кухнях він досить смачний, і лише у піці він доведений до фастфудівського потоку. То й не дивно, оскільки ми звикли до піци у вигляді тоненького коржа і ще тоншої начинки, хоча, піца, подібно до борщу, у кожної хазяйки буває різною, тому ми даємо вам нашу піцу, чи то пиріг, який ми зготували відповідно до настрою і набору продуктів в холодильнику. Зараз все ще літо і в начинку можна увести все ті ж молоді овочі, оскільки через місяць вони вже не матимуть свого шарму початку літа, коли вони бувають надзвичайно ніжними, як у смаку, так і в консистенції. Для начинки в нашу піцу ми взяли всього і побільше, оскільки вирішили приготувати дві піци, тому що була п’ятниця, і ми домовились з друзями вийти після роботи на пляж та посидіти компанією аж до пізнього вечора. А ще піцу нам допомагала пекти донька наших друзів, Юля, яка теж виставила свої вимоги до начинки. Ось начинка і вийшла різнопланова – кожному на свій смак, але права кожної аліментарної меншини, чи то спільноти були дотримані. Ми приготували дві піци: одна з овочевою начинкою і морським коктейлем, а інша: половина - з овочевою начинкою і морським коктейлем, половина – з шинкою. Про тісто потрібно писати окремий пост - як зробити корж у піці пухким і пружним, але, якщо ви не відступите від наших порад, то отримаєте чудове тісто і без окремого поста. |
Час підготовки: | 30 хв | Розділ: | ПІЦИ |
Час приготування: | 40 хв | Країна: | Італія, Україна, ... |
Час настоювання: | К-сть порцій: | 1 велика піца |
Інгредієнти | К-сть | Од. вим | |
Для коржа: | |||
1. | Борошно | 2 | скл |
2. | Дріжджі | 20 | г |
3. | Цукор | 1 | ч.л |
4. | Сироватка / вода / молоко | 1 | скл |
5. | Олія оливкова | 2 | ст.л |
6. | Сіль | 1/2 | кав.л |
Для начинки: | |||
1. | Капуста рання | 1/4 | гол |
2. | Кабачок невеликий | 1 | шт |
3. | Цибуля | 3 | Шт. |
4. | Морква | 1 | шт. |
5. | Гриби солоні | 100 | г |
6. | Морський коктейль | 200 | г |
7. | Сир твердий | 100 | г |
8. | Помідори чищені | 2 | шт |
9. | Зелень: базилік, кріп, петрушка | 1 | пуч |
10. | Олія | 4 | ст.л |
11. | Яйце | 1 | шт. |
12. | Перець чорний | за смаком | |
13. | Сіль | за смаком |
Замішування тіста:
Тісто на піцу потрібно замісити заздалегідь – години за три до випічки. Тісто міситься дуже просто і швидко, тому, не лякайтесь. | |
1 | Сироватку або воду нагріти щоб була вище кімнатної температури, добавити цукор і розчинити в ній дріжджі. |
2 | Дати постояти 15 хв, щоб дріжджі набрали силу. Гарно розмішати. |
3 | Борошно просіяти в миску, добавити розчинені в сироватці дріжджі, олію і гарно вимісити. |
4 | Тісто накрити рушником і поставити виброджуватись на 1,5 год. |
5 | Сіль добавити в тісто і вимісити. |
6 | Тісто поставити доброджуватись ще на 1,5 год. |
Приготування начинки: |
1 | Широку сковороду поставити на вогонь, влити в неї олію. |
2 | Кабачок помити, розрізати навпіл уздовж, покришити тоненькими скибочками, висипати на сковороду і перемішати. |
3 | Капусту тоненько скришити і добавити до кабачка. |
4 | Цибулю почистити, розрізати навпіл, покришити скибочками, висипати в сковороду, перемішати. |
5 | Моркву почистити, потерти на крупній тертушці, добавити до овочів. |
6 | Гриби покришити і добавити до овочів. |
7 | Овочі протушкувати до напівготовності. |
8 | Начинку поперчити і посолити за смаком, перемішати і зняти з вогню. Якщо гриби солоні, то можна і не солити. |
Випікання піци: |
1 | Духовку розігріти до 210 °С. |
2 | Тісто вимісити. |
3 | Жаровню змастити олією. |
4 | Тісто розім’яти на всю поверхню жаровні, сформувавши по периметру бортик. |
5 | Тісто змастити зверху олією і викласти начинку разом з морським коктейлем. |
6 | Яйце збити і промазати ним зверху начинку. |
7 | Поставити піцу на теплу плиту хвилин на 10, щоб тісто трохи підійшло. |
8 | Випікати протягом 35 хв. |
9 | Сир потерти і посипати зверху піцу. Поставити в духовку на 5 хв. |
N.B. |
● | Якщо корж підгорає, то можна накрити зверху вологим листочком паперу. |
● | Тісто можна замішувати на воді, сироватці, молоці. У кожному випадку воно буде іншими, але смачним. |
● | Не бійтесь експериментувати з начинками. Піца – не догма, а продукт харчування. А у визначенні, піца – це відкритий італійський пиріг і його випікали, щоб ситно і дешево наїстись! |
Смачного!
А какая она вкусна была, ммммм:)!!! Спасибо огромное за пиццу и за рецепт!
ВідповістиВидалитиНа здоров'я! Жалко, що так швидко закінчилася, мабуть треба побільше робити :))
ВідповістиВидалити