Сир, і що ж це таке? | Translate our Blog to your language using |
Одна француженка, спеціаліст у виготовленні сирів, якось сказала: «Зробити сир – справа надзвичайно проста по своїй суті, тому, зробити гарний сир, беззаперечно, може будь-хто. Для цього нам потрібно лише чималенько попрактикуватись. І не за два тижні, не за місяць ми зможемо отримати необхідні вміння і спритність: ми просто повинні поробити трохи сирів, потім ще трохи сирів, а потім ще трохи сирів...» |
Ось ми і вирішили поробити трохи сирів, тобто, до «потім ще трохи сирів, а потім ще трохи сирів...» нам ще далеко. Ми зробили лише перші спроби... Ми вже давно перемелюємо з пустого в порожнє питання українських сирів, вірніше, ми його вже давно не перемелюємо, оскільки, не купуємо їх взагалі, тому що викидати гроші на щось незрозуміле, а потім знизувати плечима в німому питанні – «що ж то ми з’їли?» справа марна. Краще купити 100 г дорожчого голландського, датського, німецького, французького, італійського... сиру, ніж півкіло українського. Не вірите? Спробуйте... А ще більше засмучує неможливість придбати кондиційний кисломолочний базарний сир – його нема вже давно по своїй суті, а незрозумілу суміш сироватки і сирної маси, яку нам пропонують на базарі, взагалі не варто називати сиром, а тим більше, купувати оте. От ми і задумали спробувати виготовити сир удома. Поки що, ми лише на першій стадії експериментів, тому не поспішатимемо описувати рецепт приготування сиру в домашніх умовах, хоча, навіть перші спроби приємно вразили і ми отримали перші три види свіжих сирів: |
● | звичайний кисломолочний сир (просто з кислого молока), про який ми можемо лише згадувати. Це коли сир жирний, сухий і розшаровується пластами (нажаль, фото цього сиру не зробили, все ще попереду), |
● | свіжий сир із застосуванням ферменту – пепсину, |
● | і витриманий сир, хоча всього і десять днів; мабуть, назвемо його бринзою. |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn