Ранній літній салат | Translate our Blog to your language using |
Перші літні дні дають нам також очікувану змогу поготувати та посмакувати свіжі салати з молодої городини. Зазвичай, це - рання капуста, редиска, огірки, зелень, портулак, зелена цибулька та часник. І не треба поспішати добавляти в них помідори, яким ще зовсім не сезон, бо смаку в них нема ніякого. Травень та червень місяці – це час саме соковитої і ніжної зелені, це – сезон побути трохи такою собі жуйною тваринкою та відчути всю радість життя, яке буяє яскравістю насичених кольорів раннього літа. |
Час підготовки: | 5 хв | Розділ: | Салати |
Час приготування: | 10 хв | Країна: | Україна |
– | – | К-сть порцій: | 4 порції |
Інгредієнти | Кількість | Од вим |
Капуста рання | 300 | г |
Портулак (салат) | 1 | пучок |
Огірок | 1 | шт. |
Редиска | 5 | шт. |
Цибуля зелена | 3 | шт. |
Часник зелений | 2 | шт. |
Зелень петрушки | 1 | пучок |
Зелень кропу | 1 | пучок |
Зелень коріандру | 1 | пучок |
Оцет яблучний | - | за смаком |
Перець чорний мелений | - | за смаком |
Сіль | - | за смаком |
Олія нерафінована | - | за потребою |
1 | Овочі і зелень помити і покришити в миску. |
2 | Приправити яблучним оцтом, перцем, сіллю, олією і перемішати. |
3 | Подавати відразу ж на стіл, поки зелень не пустила сік. |
N.B. | |
● | Такий салат завжди можна з'їсти з шматочком м'яса або відвареним яйцем, або салом, якщо жування лише овочів заганяє вас в депресію. Не забувайте також про гарнір – картопля, каша, паста або просто підсмажений в тостері хліб... І не полінуйтесь прикрасити страву, проявивши трохи фантазії – це не забире у вас багато часу, але зробить життя приємнішим і святковішим. |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn