вівторок, 28 червня 2011 р.

Pizza unita

Піца овочева соборна

Translate our Blog to your language using


Днями ми приготували піцу. У італійців є піца, яка називається «Соборна Італія». Нашу піцу ми можемо назвати просто – «Соборна». Це тому, що у ній зібрані всі техніки випічки, від італійської – тісто, до української – начинка. Якщо не демонізувати кухню, а намагатись завжди робити смачну і приємну страву, то від традицій можна відійти, головне, щоб не порушувати технологічного процесу.



 
А відкритий пиріг існує у багатьох кухнях і у всіх тих багатьох кухнях він досить смачний, і лише у піці він доведений до фастфудівського потоку. То й не дивно, оскільки ми звикли до піци у вигляді тоненького коржа і ще тоншої начинки, хоча, піца, подібно до борщу, у кожної хазяйки буває різною, тому ми даємо вам нашу піцу, чи то пиріг, який ми зготували відповідно до настрою і набору продуктів в холодильнику.
Зараз все ще літо і в начинку можна увести все ті ж молоді овочі, оскільки через місяць вони вже не матимуть свого шарму початку літа, коли вони бувають надзвичайно ніжними, як у смаку, так і в консистенції.
Для начинки в нашу піцу ми взяли всього і побільше, оскільки вирішили приготувати дві піци, тому що була п’ятниця, і ми домовились з друзями вийти після роботи на пляж та посидіти компанією аж до пізнього вечора. А ще піцу нам допомагала пекти донька наших друзів, Юля, яка теж виставила свої вимоги до начинки. Ось начинка і вийшла різнопланова – кожному на свій смак, але права кожної аліментарної меншини, чи то спільноти були дотримані. Ми приготували дві піци: одна з овочевою начинкою і морським коктейлем, а інша: половина - з овочевою начинкою і морським коктейлем, половина – з шинкою.
Про тісто потрібно писати окремий пост - як зробити корж у піці пухким і пружним, але, якщо ви не відступите від наших порад, то отримаєте чудове тісто і без окремого поста.

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
ПІЦИ
Час приготування:
40 хв
Країна:
Італія, Україна, ...
Час настоювання:

К-сть порцій:
1 велика піца



Інгредієнти
К-сть
Од. вим

Для коржа:


1.
Борошно
2
скл
2.
Дріжджі
20
г
3.
Цукор
1
ч.л
4.
Сироватка / вода / молоко
1
скл
5.
Олія оливкова
2
ст.л
6.
Сіль
1/2
кав.л

Для начинки:


1.
Капуста рання
1/4
гол
2.
Кабачок невеликий
1
шт
3.
Цибуля
3
Шт.
4.
Морква
1
шт.
5.
Гриби солоні
100
г
6.
Морський коктейль
200
г
7.
Сир твердий
100
г
8.
Помідори чищені
2
шт
9.
Зелень: базилік, кріп, петрушка
1
пуч
10.
Олія
4
ст.л
11.
Яйце
1
шт.
12.
Перець чорний
за смаком

13.
Сіль
за смаком





Замішування тіста:


Тісто на піцу потрібно замісити заздалегідь – години за три до випічки. Тісто міситься дуже просто і швидко, тому, не лякайтесь.
1
Сироватку або воду нагріти щоб була вище кімнатної температури, добавити цукор і розчинити в ній дріжджі.
2
Дати постояти 15 хв, щоб дріжджі набрали силу. Гарно розмішати.
3
Борошно просіяти в миску, добавити розчинені в сироватці дріжджі, олію і гарно вимісити.
4
Тісто накрити рушником і поставити виброджуватись на 1,5 год.
5
Сіль добавити в тісто і вимісити.
6
Тісто поставити доброджуватись ще на 1,5 год.

Приготування начинки:

1
Широку сковороду поставити на вогонь, влити в неї олію.
2
Кабачок помити, розрізати навпіл уздовж, покришити тоненькими скибочками, висипати на сковороду і перемішати.
3
Капусту тоненько скришити і добавити до кабачка.
4
Цибулю почистити, розрізати навпіл, покришити скибочками, висипати в сковороду, перемішати.
5
Моркву почистити, потерти на крупній тертушці, добавити до овочів.
6
Гриби покришити і добавити до овочів.
7
Овочі протушкувати до напівготовності.
8
Начинку поперчити і посолити за смаком, перемішати і зняти з вогню. Якщо гриби солоні, то можна і не солити.





Випікання піци:

1
Духовку розігріти до 210 °С.
2
Тісто вимісити.
3
Жаровню змастити олією.
4
Тісто розім’яти на всю поверхню жаровні, сформувавши по периметру бортик.
5
Тісто змастити зверху олією і викласти начинку разом з морським коктейлем.
6
Яйце збити і промазати ним зверху начинку.
7
Поставити піцу на теплу плиту хвилин на 10, щоб тісто трохи підійшло.
8
Випікати протягом 35 хв.
9
Сир потерти і посипати зверху піцу. Поставити в духовку на 5 хв.


N.B.

Якщо корж підгорає, то можна накрити зверху вологим листочком паперу.
Тісто можна замішувати на воді, сироватці, молоці. У кожному випадку воно буде іншими, але смачним.
Не бійтесь експериментувати з начинками. Піца – не догма, а продукт харчування. А у визначенні, піца – це відкритий італійський пиріг і його випікали, щоб ситно і дешево наїстись!

Смачного!





2 коментарі:

  1. А какая она вкусна была, ммммм:)!!! Спасибо огромное за пиццу и за рецепт!

    ВідповістиВидалити
  2. На здоров'я! Жалко, що так швидко закінчилася, мабуть треба побільше робити :))

    ВідповістиВидалити

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn