четвер, 22 вересня 2016 р.

Vegetable Ragout

Рагу овочеве
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Це рагу можна з упевненістю назвати кульмінацією літнього овочевого сезону. Щороку, ми хоча б декілька разів, намагаємось приготувати цю страву, тому що вона вбирає в себе майже всі овочі, які дарує нам літо... 



Звичайно ж, просто гріх не скористатись всією смаковою і кольоровою палітрою сезону жнив, та не організувати в тарілці невеличкий калейдоскоп, а простіше – свято осінніх фарб, тому що осінь – це не лише дощі і холоди, це також і різнобарв’я айстр, забарвленого листя, каштанів під ногами, а також насичених кольорів помідорів, перців, баклажанів, цибулі, яблук, слив, винограду...

Рецепт цього рагу подібний до Рагу з баклажанів і овочів, який ми вже давали у нашому блозі, але насиченіший овочами...

Для цієї страви ми взяли моркву, корінь селери, капусту кольрабі, цибулю, баклажан, кабачок, перець солодкий, помідори, часник і букет зелені кропу, петрушки і кінзи, а також мелені приправи...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
6 осіб



Інгредієнти
Кількість
Од вим
Морква середнього розміру
1
шт
Капуста кольрабі розміром з моркву
1
шт
Корінь селери розміром з моркву
1
шт
Цибуля ріпчаста великого розміру
1
шт
Баклажан
1
шт
Кабачок
1
шт
Перець солодкий великого розміру
1
шт
Помідор середнього розміру
4
шт
Часник
1
голівка
Букет зелені кропу, петрушки, кінзи
1
шт
Перець чорний мелений
-
за смаком
Хмелі сунелі або подібна суміш мелених трав
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
50
мл


1
Моркву, корінь селери, капусту кольрабі, цибулю, часник почистити.
2
Моркву, капусту кольрабі, селеру нарізати невеличкими кубиками і викласти на розігріту з олією сковорідку та почати припускати, помішуючи, на сильному вогні.
3
Цибулю нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
4
Баклажан нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
5
Кабачок нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
6
Перець нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
7
Помідори нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
8
Страву посолити, притрусити меленим чорним перцем і сумішшю трав, перемішати.
9
Часник розплескати на дошці і подрібнити ножем.
10
Букет зелені подрібнити.
11
Подрібнені часник і зелень добавити до страви, перемішати і зняти з вогню.
12
Страву перекласти в полумисок. Смакує як гарячою, так і холодною. Може йти приправою до гарніру, а можна споживати самостійно з хлібом.



N.B.
Для цієї страви необхідно взяти якомога ширшу чавунну сковорідку, або сковорідку з товстим дном, щоб овочі не перетушковувались, а майже присмажувались. Чим ширша буде сковорідка, тим вдаліша вийде страва.
Страва готується досить швидко на сильному вогні. Овочі закладаються один за одним в залежності від необхідного часу їх приготування: тобто, ті, що готуються довше, закладаються першими і так далі.
Оскільки страва готується на сильному вогні, то її необхідно весь час перемішувати (для зручності найкраще взяти дві широкі лопатки – одну дерев’яну і одну металеву і працювати двома руками одразу). Необхідно встигати протягом 1-2 хвилин покришити і добавити кожен наступний овоч. Важливо, не перетушкувати в кінці всю страву, тому що вона стане важкою, перетушкованою і втратить родзинку свіжості. Перець закладається перед помідорами і тушкується протяком 1 хвилини, поки ви кришите помідори. Потім добавляються помідори і притушковуються протягом 1 хвилини, не більше!
Як тільки ви добавили і перемішали часник і зелень, страву необхідно зняти з вогню! Часник і зелень не повинні тушкуватись, а просто трохи відчути гаряче середовище!


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn