пʼятниця, 18 серпня 2017 р.

Stir-Fried Vegetables with Eggs

Обсмажені в яйці овочі
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Здається, що обсмажену в яйці цвітну капусту або молоду картоплю, або ж спаржеву квасолю люблять всі. Але за цим же принципом можна об’єднати всі три овочі в одному приготуванні, від чого ми отримуємо цілий смаковий букет знайомої страви...

А ще, цей рецепт приваблює тим, що готується він надзвичайно просто і швидко, з мінімальним нашим втручанням до природної вишуканості літньої кухні. Також не треба забувати про дієтичну цінність і естетичну привабливість подібних страв...


Головний принцип у приготуванні цієї страви – не перетушкувати овочі, а також не перестаратись з олією. Страва повинна бути на межі готовності овочів і з мінімально достатньою кількістю олії. 

А особливості і пікантності страві надають посічений з зеленню часник та мелені спеції: мускатний горіх, імбир і чорний перець: поєднання обсмажених в яйці молодих овочів з легким ароматом і смаком часнику і зазначених спецій створюють просто неймовірно смачний букет, від якого всі ваші домашні, які, уражені літньою спекою, порозповзались по кімнатах вбивати свій час у соцмережах, навіть без вашого запрошення, раптово, не змовляючись, кинуться на кухню...

Час підготовки:
10 хвилин
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
20-25 хвилин
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-3


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля молода невеликого розміру
4
шт
Цвітна капуста
2-4
суцвіття
Спаржева квасоля
1
жменька
Зелень петрушки, кропу, базиліку...
1
букет
Часник
3-4
зубці
Яйця
2-3
шт
Мускатний горіх мелений
1/5
кав.ложки
Імбир мелений
1/3
кав.ложки
Перець чорний мелений
1/3
кав.ложки
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
2-3
ст.ложки



Приготування страви:
1
Овочі помити, з молодої картоплі зняти шкуринку, повідрізати хвостики зі спаржевої квасолі, цвітну капусту розділити на невеликі суцвіття.
2
Картоплю розрізати на четвертинки, спаржеву квасолю розрізати на частини, довжиною з четвертинки картоплі.
3
Олію розігріти у широкій глибокій сковорідці або казанку, покласти овочі, перемішати.
4
Коли овочі прогріються і почнуть обсмажуватись, накрити кришкою і тушкувати на середньому, вище середнього вогні до готовності, регулярно помішуючи. Слідкувати, щоб овочі не підгорали і не перетушковувались.
5
Поки овочі тушкуються, часник почистити, зубці розчавити лезом ножа і дрібно посікти.
6
Зелень помити і посікти разом з часником.
7
Коли овочі зготуються, яйця вбити зверху овочів і активно перемішуючи обома руками, швидко все обсмажити на сильному вогні до легкої обсмаженості яйця.
8
Страву зняти з вогню, покласти в неї мелені спеції, посічені часник і зелень, посолити, перемішати і дати постояти декілька хвилин.
9
Страва готова! Смакує як гарячою, так і холодною. І не забувайте про свіжі овочі до страви.



N.B.

Надзвичайно важливо – не перетушкувати овочі, а також не перестаратись з олією. Страва повинна бути на межі готовності овочів і з мінімально достатньою кількістю олії.
Овочів не повинно бути багато – лише покривати дно сковорідки або каструлі. Якщо потрібно декілька порцій (на 4-6 осіб), то краще одночасно готувати страву у двох посудинах. Якщо овочів буде забагато, то вони пустять сік і розквасяться, а страва повинна бути зверху трохи сухуватою, тому що сік, який залишається в самих овочах, надасть страві соковитості.
Часник, зелень і спеції – саме вони створюють неповторний смаковий і ароматичний букет самої страви...
Притрусивши страву в тарілці тертим пармезаном або іншим подібним сиром, в її не зіпсуєте...



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn