вівторок, 2 серпня 2011 р.

Stew with eggplants and vegetables

Рагу з баклажанів і овочів


Рагу з баклажанів і овочів є однією з найулюбленіших моїх страв. 
Часто ми захоплюємось модними екзотичними назвами, навіть не усвідомлюючи те, що ми завжди готували таку страву, лише у нас вона називалась трохи інакше. Те ж саме можна сказати і про це баклажанове рагу, яке, наприклад, на Сицилії, називається "капоната". 
Але з упевненістю можна сказати, що прийшов вже час і для цієї страви, яку можна смакувати аж до пізньої осені, доки будуть баклажани, перець і помідори. 

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
ОВОЧЕВІ СТРАВИ
Час приготування:
20 хв
Країна:
Середня Азія
-
-
К-сть порцій:
4 порції


Ця страва ніколи не приїдається. Якщо ви навчитесь готувати її, не перетушковуючи овочі, то вона залишатиметься завжди свіжою на смак і легкою. Вона чудово смакує холодною, просто з хлібом, або ж в якості гарячої приправи до гарнірів, або може просто бути овочевим гарніром до яєчні, м’яса, тощо...

Інгредієнти
Кількість
Од вим
Цибуля
2
шт
Морква середнього розміру
1
шт
Баклажани середнього розміру
2
шт
Перець солодкий
2
шт
Помідори
2
шт
Зелень
1
пучок
Часник
1
головка
Перець чорний мелений

за смаком
Лавровий лист мелений

за смаком
Сіль

за смаком
Олія для смаження

за потребою




Приготування:

Страва готується дуже швидко - овочі миються, чистяться і ріжуться по ходу закладки (швидко як в розумінні часу приготування, так і в розумінні інтенсивності нарізки і закладки овочів). Головне – не перетушкувати, щоб зберегти свіжість смаку. Овочі регулярно помішувати - вони не смажаться, а припускаються. Краще їх готувати в широкій сковорідці з високими бортиками або каструлі, або казанку.
1
Увімкнути плиту і поставити розігріватись сковорідку на вогонь вище середнього.
2
Моркву почистити, порізати кубиками і висипати на розігріту сковорідку з олією. Регулярно помішувати.
3
Цибулю почистити, порізати на кубики, добавити до моркви, перемішати.
4
Поки цибуля і морква припускаються, помити баклажани і порізати на кубики, добавити до цибулі, перемішати. Регулярно помішувати.
5
Перець помити, почистити, покришити на кубики, добавити до овочів. Регулярно помішувати.
6
Помідори помити, покришити на кубики, добавити до овочів, все перемішати.
7
Часник почистити, розчавити пласкою стороною ножа, дрібно посікти.
8
Зелень помити, покришити, добавити до овочів і все перемішати.
9
Овочі притрусити часником, перцем, лавровим листом, посолити, вимішати і зняти з вогню.

N.B.

Зелень закладається в кінці приготування, вимішується і не тушкується, відразу ж за зеленню закладаються приправи.
Дуже важливо не пересолювати страву! Солити потрібно вже в кінці, разом з приправленням часником, меленими перцем та лавровим листом, перемішавши все і знявши з вогню, тоді овочі залишаться цілими і матимуть свій смак.
Рагу можна трохи варіювати, що зовсім не шкодить ні смаку, ні зовнішньому вигляду. Наприклад:
Моркву в страву можна не класти, тоді приготування починається з цибулі.
Можна добавити до страви порізану кубиками спаржеву квасолю, яка закладається за цибулею.
Можна добавити до страви порізані кубиками болетові гриби (білі, боровики, підберезовики, підосиковики), які закладаються за цибулею.






Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn