Фуршет
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Нам вже давно хотілось провести якесь домашнє свято без традиційного столу з першим, другим, третім, десертом і «на коня», а зробити щось легке та красиве і, звичайно ж, з «лонґдрінком» та гламурними розмовами на високі теми. Ну, хіба ж можна, за відсутності котлет і холодцю, торкатись подразливих тем про політику, сімейні відносини і розбірки з сусідами? Адже при такій красі, на язику повинні крутитись теми про, як кажуть болгари, «възвишеното и неземно»...
|
|
І звичайно ж, реалізувати такі мрії міг лише банкет-фуршет!
Саме слово «фуршет» походить від французького « la fourchette », що означає «виделка», яке трансформувалось в українській на «святкову вечерю без гарячих страв». Всіх інших значень торкатись не будемо, оскільки тема сьогоднішньої статті – саме святкова вечеря. А наштовхнула нас на цю ідею накопичена в холодильнику певна кількість невеличких делікатесів, як власного виробництва, так і купованих або презентованих. Що таке делікатес? Це – щось смачненьке, яке залишається делікатесом, коли його трішки, ну, зовсім трішки, навіть, майже не видно... Наприклад, канапка з фуа ґра... Тому що паштет з рябчиків, пропонований вітчизняними виробниками, перестає бути делікатесом, оскільки через дорожнечу і дефіцит рябчиків, в паштет добавляють конину, у пропорції 1:1 (на одного рябчика – одного коня), щоб задовольнити любов до делікатесів всі верстви населення. Але.., окрім краси і делікатесу, секрет фуршету полягає ще в тому, що він дозволяє нагодувати від пуза гостей, не перевантажуючи жодного пуза, що дійсно, спрямовує вечірку на спілкування, підігріваючи гарний настрій і активність гостей коктейлями та іншими підступними напоями. А ще фуршет має великий плюс: це те, що не треба чекати збору всіх гостей, щоб розпочати дійство, а все відбувається дуже просто, ступивши за поріг, гість отримує ковток напою за вподобанням, канапку на один зуб, і поки він, наприклад, знімає верхній одяг, вітається з присутніми, той ковток міцного і маленька канапка вже роблять свою підступно розважальну справу, піднімаючи йому настрій і потамовуючи голод. Ось і вся невеличка викладка переваг фуршету... Отже, ми подумали, що в нашому рецептурному збірнику набралось достатньо страв, придатних для фуршету. Деякі страви вже є в нашому блозі, а деякі ми залишили на майбутні статті. |
Тому, в цій статті не буде рецептів, а просто декілька гарних фото, які, можливо, надихнуть і вас на подібну вечірку!
|
|
Ледве не забули – тарілка для солодкого:
|
|
|
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Ой, Наташа, какая же вкуснятина!!! Глаза разбегаются от красоты и вкусноты! ))) Замечательная идея с фуршетом, особенно - для жарких летних дней. Расскажи - сколько было наименований несладких и сладких... ммм... "блюд" вроде как не скажешь))) В общем - всяких канапочек? )))
ВідповістиВидалитиИ ещё расскажи - гости сыты-довольны? У нас многие же непривычны к такому формату. Помню, в инете на кулинарном каком-то форуме читала историю, как девушка прониклась идеей фуршета, наготовила бутербродов и закусок "на один зуб", пришли ости, среди которых было много мужчин, за пять минут слопали все бутерброды, запили водкой и спрашивают - а еда где? ))))
Вроде бы, на твои простые вопросы можно дать очень простые ответы:
ВідповістиВидалити• По количеству закусок: не сладких было 7 видов, сладких – 5 видов.
• Гости все были наедены, наполнены до краев и довольны: все забыли, что нужно выгуливать собак, забирать детей из садика и кормить хомяков…
Хотя, тема фуршета немного чужда философии наших застолий ибо не раскрывает всю широту души.
Поэтому гостей лучше заранее предупредить о том, что застолье будет в виде фуршета. А сценарий фуршета стоит продумать (спиртное, не спиртное, закуски: острые, соленые, переходные, сладкие…).
Кроме быстрого насыщения или перекусывания, фуршет – это целая философия организации современных динамичных застолий.
Например, у узбеков есть хорошая традиция: гостю с порога дают чайничек с чаем и пиалу, а на столе - немного восточных сладостей, и пока остальные подтягиваются, пришедшие заняты небольшим насыщением и разговорами.
Думаю, что нам придется написать большую статью о фуршете, потому что тема очень интересная и стоящая внимания.