Сочники з сиром
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with indispensable link to LovelyCooker!
|
Вже саме слово «сочник» викликає в уяві щось соковите. А воно саме так і є! І хоча нам не вдалось відшукали історію створення сочника та звідки виринула ця солодка випічка, але це зовсім не применшило соковитості і смакової ніжності кондитерського шедевру. Саме про сочник можна сказати: «смачненьке і солоденьке», тому що його можна їсти і без нічого, а але щоб довершити смакові відчуття, то його варто їсти з молоком!..
|
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Випічка
|
Час приготування:
|
20 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Час випікання:
|
25 хв
|
К-сть порцій:
|
16 шт
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Для тіста:
|
-
|
-
|
Масло
|
100
|
г
|
Сметана
|
5
|
ст.ложок
|
Борошно
|
3
|
склянки
|
Яйця
|
2
|
шт
|
Цукор
|
1
|
склянка
|
Сіль
|
1
|
дрібка
|
Сода
|
1/2
|
ч.ложки
|
Ванілін
|
1
|
г
|
Для начинки:
|
-
|
-
|
Сир домашній
|
400
|
г
|
Цукор
|
4
|
ст.ложки
|
Борошно
|
1
|
ст.ложка
|
Манна крупа
|
1
|
ст.ложка
|
Сметана
|
1
|
ст.ложка
|
Білок
|
1
|
шт
|
Жовток (для змащування)
|
1
|
шт
|
|
|
|
|
|
|
|
|
■
|
Приготування тіста:
|
1
|
Масло витримати при кімнатній температурі до м’якого стану або підтопити в мікрохвильці.
|
2
|
Білки відокремити від жовтків і збити з 2/3 цукру в стійку піну.
|
3
|
Жовтки збити з рештою цукру, ваніліном і дрібкою солі.
|
4
|
Масло, сметану покласти до жовтків, соду портрусити на сметану і все гарно вимішати.
|
5
|
2/3 збитих білків додати до суміші і вимішати.
|
6
|
Всипати борошно, вимішати, додати решту білків і замісити м’яке тісто.
|
■
|
Приготування начинки:
|
7
|
Змішати всі інгредієнти і вимісити до однорідної маси. Жовток залишити для змащування.
|
■
|
Формування виробів та випікання:
|
●
|
Після замішування тіста і перед формуванням виробу, необхідно увімкнути духовку розігріватись до 250 °С.
|
8
|
Тісто розкатати в товстенький пласт товщиною до 1 см.
|
9
|
З тіста нарізати кола Ø 10 см. На одни край кожного кола покласти по 1 ст. ложки начинки.
|
10
|
Вільним краєм накрити начинку. Згин тіста повинен бути не посередині, а зсунутий на 1-1,5 см від центру до вільного краю. Краї не притискувати і не защипувати.
|
11
|
Сформовані сочники перекласти на проолієну жаровню, змастити зверху жовтком.
|
12
|
Стишити духовку до 175 °С і випікати 25 хвилин. Витягнути з духовки, дати сочникам охолонути, щоб дійшла сирна начинка.
|
N.B.
| |
●
|
При викладанні сочників на жаровню, залишати чималеньку відстань, тому що в процесі випічки сочники сильно ростуть і розповзаються. Пропоновану нами порцію необхідно випікати за два заходи. Якщо покласти відразу всі сочники, то під час випікання вони злипнуться.
|
●
|
Ще раз наголошуємо, що сочник повинен бути м’яким, ніжним і соковитим, тому слідкуйте за температурним режимом, щоб тісто у випічці не пересихало і сочник не перетворювався у «пісочник».
|
|
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn