Печиво вівсяно-медове з родзинками і кунжутом | Translate our Blog to your language using |
Якщо вам раптом захотілось покуштувати чогось смачного і гламурного, то це не означає, що потрібно чимдуж бігти до супермаркету. В цій справі головне – наявність красивої стрічки, а все інше ви нашкребете в засіках і виготовите швидше, ніж поки нестиметесь до магазину, стоятимете в черзі в касу та підніматиметесь в ліфті додому... |
Час підготовки: | 15 хв | Розділ: | Торти і Солодка випічка |
Час випікання: | 15 хв | Країна: | Україна |
- | - | К-сть порцій: | 26-30 коржиків |
Інгредієнти | Кількість | Од вим |
Борошно пшеничне | 3 | склянки |
Пластівці вівсяні | 0,5 | склянки |
Борошно з вівсяних пластівців | 0,5 | склянки |
Кисляк | 0,5 | склянки |
Маргарин вершковий | 200 | г |
Цукор | 0,5 | склянки |
Мед гречаний | 2 | ст. ложки |
Ізюм | 0,5 | склянки |
Яйця | 2 | штуки |
Сода харчова | 1/3 | ст. ложки |
Оцет яблучний/винний | 2 | ст. ложки |
Ванілін | - | за смаком |
Кунжут | - | за потребою |
1 | Маргарин розтопити з медом на водяній бані або в мікрохвильці. |
2 | Додати цукор, ваніль, яйця, кисляк і вимішати. |
3 | Соду погасити оцтом і вилити в суміш. |
4 | Додати пшеничне і вівсяне борошно, пластівці, ізюм, ваніль і замісити не круте, в’язке тісто. |
5 | Жаровню застелити проолієним папером. |
6 | Столовою ложкою набрати тісто і змоченою в холодній воді рукою сформувати кульки Ø ≈ 4 см. |
7 | Викласти кульки на жаровню на відстані 3 см одна від одної і порозпліскувати на коржики. |
8 | Коржики притрусити зверху кунжутом. |
9 | Випікати 15 хвилин при t – 210 °С. |
10 | Готові коржики викласти на бавовняну серветку і дати охолонути. |
N.B. | |
● | Для випічки краще брати гречаний мед, тому що він має насичений запах і ви отримаєте випічку з характерним медовим ароматом. |
● | Холодні коржики можна зберігати у вистеленій серветкою металевій банці до двох тижнів. |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn