неділя, 9 жовтня 2011 р.

The Stewed Cabbage with the Beans, Potatoes and the Goose Meat

Тушкована капуста з квасолею, картоплею, гускою і овочами

Translate our Blog to your language using


З точки зору способу приготування, смаку та оформлення, це – дуже проста, груба, калорійна селянська страва. Як говориться – «жирно й смачно». Але це лише з точки зору глянцевого журналу або витонченої кулінарної телепередачі. Насправді, вона вишукана на смак, хоча її компоненти і надзвичайно прості, як і спосіб приготування. Але саме в простоті приготування полягає її витончений смак. З досвіду, жодного разу вона не залишилась недоїденою жодним нашим гостем...

Ця страва є не лише в українській кухні, а й, з невеликими варіаціями щодо м’ясних компонентів, у німецькій, французькій... Головне її завдання – ситно нагодувати. Готувалась вона у печі або на вогні, з крупно нарізаними овочами, що саме і зумовлює її смак, оскільки, від розміру нарізки овочів залежить природність і повнота смакових відчуттів.

Час підготовки:
20-30 хв
Розділ:
ОВОЧЕВІ СТРАВИ
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
10 порцій





Інгредієнти
Кількість
Од вим
Квасоля
0,5
кг
Капуста невеликого розміру
1
голівка
Картопля невеликого розміру
5
шт.
Морква
1
шт.
Цибуля
2
шт.
Перець солодкий
1-2
шт.
Часник
1
голівка
Чорнослив
5
штук
Підчеревина
250
г
М’ясо гуски
500
г
Зелень: петрушка, кріп, коріандр, базилік...
1
пучок
Гвоздичка
2
шт.
Пряні трави: чебрець, естрагон (тархун)
-
за смаком
Лавровий лист
-
за смаком
Набір переців горошком: духм’яний, чорний, сірий, зелений, червоний...
-
за смаком
Спеції: кмин, насіння кропу
-
за смаком
Олія
-
за потребою










Приготування квасолі:
1
Квасолю замочити звечора в холодній воді.
2
Розмочену квасолю покласти в невелику каструльку, залити холодною водою, добавити пучок пряних трав або пучок зелені, лавровий лист, помиту але не чищену цибулину, гвоздичку, дати воді закипіти і варити на тихому вогні до готовності.
Приготування капусти:
3
Поки вариться квасоля, приготувати іншу частину страви.
4
5-и літрову каструлю поставити на вогонь, добавити олії.
5
М’ясо і підчеревину нарізати великими порційними кусками і покласти в розігріту каструлю обсмажуватись, трохи присолити.
6
Моркву почистити, нарізати крупними кружальцями – 1,5 см товщиною.
7
Обсмажену підчеревину і м’ясо дістати з каструлі, а замість них покласти обсмажуватись моркву.
8
Цибулю почистити, порізати на крупні півкільця, добавити до моркви.
9
Солодкий перець помити, почистити, розрізати на широкі крупні смужки і добавити обсмажуватись до моркви з цибулею.
10
Поки обсмажуються овочі, капустину розрізати на четвертинки, видалити качан. Качан можна добавити до квасолі, яка вариться для смаку узвару.
11
Картоплю почистити.
12
Часник почистити, розчавити лезом широкого ножа, дрібно посікти висипати до моркви, цибулі і перцю, перемішати, припустивши з пів-хвилини і зняти каструлю з вогню.
13
Обсмажені підчеревину і м’ясо покласти зверху моркви з цибулею.
14
Перець розчавити в ступці для перців або на дошці лезом широкого ножа і притрусити засмажку.
15
Добавити спеції, чорнослив.
16
Покласти в каструлю капусту, зверху викласти почищену цілу картоплю і залити склянкою-півтори води.
17
Каструлю з овочами накрити кришкою, поставити на вогонь, дати воді закипіти і тушкувати під кришкою на середньому вогні до готовності (40-50 хвилин).
Змішування компонентів:
18
З відвареної квасолі дістати цибулю, капустяний качан, прянощі, злити окремо залишок квасолевого узвару.
16
З приготовленої капусти дістати картоплю, підчеревину і м’ясо, тримаючи їх в теплі.
19
Зварену квасолю висипати в капусту, все посолити, акуратно перемішати, знову викласти зверху м’ясо, підчеревину, картоплю, накрити кришкою і протушкувати на слабкому вогні протягом 10 хвилин.
20
Вийняти спочатку картоплю, підчеревину і м’ясо, страву висипати на широке блюдо, викласти зверху картоплю, підчеревину і м’ясо, притрусити покришеною зеленню.
21
Гарячу страву подавати на широкому блюді.

N.B.

Страву можна спростити або обіграти трохи інакше.
Наприклад, її можна приготувати без м’яса і сала. При цьому, картоплю можна не виймати, а узвар з квасолі, якщо він не википів весь, не зливати. Все разом перемішати і протушкувати 10 хвилин. В цьому випадку, страва виходить рідшою і, звичайно ж, не такою важкою.
М’ясо можна класти будь-яке: телятину, свинину, баранину, птицю, м’ясні ковбаски, тощо...
Частину покришеної зелені можна перемішати зі стравою перед подачею на стіл, а іншою притрусити страву вже на блюді.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn