Картопля тушкована з цибулею і морквою
|
Translate our Blog to your language using
|
Цю страву можна назвати студентською, тому що вона потребує мінімального набору продуктів: картоплі, моркви, цибулі і будь-якого жиру. Тобто, це – основа, а все інше – то опції. Але і без опцій вона може бути надзвичайно смачною, ситною і різноплановою.
|
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
25-50 хв
|
Країна:
|
Україна
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Картопля
|
6
|
шт.
|
Морква
|
1
|
шт.
|
Цибуля
|
2-3
|
шт.
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Спеції: лавровий лист, розтовчений перець, гвоздика, насіння кропу, кмину, тощо...
|
-
|
за смаком
|
Олія / масло / сало
|
-
|
за смаком
|
1
|
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки і ще навпіл та покласти в каструлю.
|
2
|
Моркву почистити і скришити на крупній тертушці до картоплі.
|
3
|
Цибулю почистити, накришити крупними кубиками і добавити до картоплі.
|
4
|
Посолити, поперчити, добавити за смаком спеції і залити водою, щоб вона ледь покривала овочі.
|
4
|
Поставити на вогонь, довести до кипіння, добавити олії або нарізене на кубики сало, або трохи масла, стишити вогонь і тушкувати під кришкою на легенькому вогні до готовності.
|
N.B.
| |
●
|
Картопля, морква і цибуля є головними складовими цієї страви, тому, моркви і цибулі повинно бути майже однаково, але трохи менше, ніж картоплі. Саме в цьому і полягає її смак.
|
●
|
Особливістю приготування такої картоплі є те, що овочі не обсмажуються, а варяться, а потім втушковуються в натуральному вигляді, від чого страва виходить наваристою, але легкою і дієтичною.
|
●
|
В залежності від часу тушкування, можна отримати декілька різних смакових відчуттів страви: 20-25 хвилин – легку овочеву юшку; 25-35 хвилин – картоплю з юшкою; 35-50 хвилин – саме тушковану картоплю з цибулею і морквою, коли овочі розімліли і утушкувались.
|
●
|
Якщо в якості жиру ви використовуєте масло, то тушкувати картоплю потрібно лише з невеликою його частиною, а основну порцію масла краще класти безпосередньо в тарілку, щоб отримати апетитний вершковий аромат.
|
●
|
Спробуйте спочатку зготувати, так би мовити, базовий рецепт – картопля, морква, цибуля і будь-який жир, на ваш смак, щоб відчути оригінальність страви.
|
●
|
Іншого разу, ви можете добавити трохи інших інгредієнтів, які матимете під рукою. Наприклад, часник, гриби, гарбуз, корінь петрушки, селери, декілька листочків капусти... Фантазії нема меж, головне – не переборщити та тримати на підхваті більшу каструлю, в яку вам доведеться пересипати страву, коли ви зрозумієте, що воду гіркою налити не вдасться. Але це вже буде інша страва: швидше за все – овочеве рагу.
|
●
|
Можна готувати картоплю і з м’ясом або птицею. Найкраще – з реберцями, стегенцями, крильцями, тощо, але м’ясо необхідно перед закладкою овочів підсмажити прямо в каструлі до рум’яної кірки. Звичайно ж, таку картоплю вже студентською не назвеш, але буде смачно.
|
●
|
Дрібка зелені лише довершить смак і вигляд страви, а шматочок м’яса перекреслить всі ваші намагання розпочати з понеділка «здорове харчування».
|
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn