четвер, 15 грудня 2011 р.

Potatoes stewed with onions and carrots

Картопля тушкована з цибулею і морквою

Translate our Blog to your language using

Цю страву можна назвати студентською, тому що вона потребує мінімального набору продуктів: картоплі, моркви, цибулі і будь-якого жиру. Тобто, це – основа, а все інше – то опції. Але і без опцій вона може бути надзвичайно смачною, ситною і різноплановою.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
25-50 хв
Країна:
Україна


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля
6
шт.
Морква
1
шт.
Цибуля
2-3
шт.
Сіль
-
за смаком
Спеції: лавровий лист, розтовчений перець, гвоздика, насіння кропу, кмину, тощо...
-
за смаком
Олія / масло / сало
-
за смаком


1
Картоплю почистити, розрізати на четвертинки і ще навпіл та покласти в каструлю.
2
Моркву почистити і скришити на крупній тертушці до картоплі.
3
Цибулю почистити, накришити крупними кубиками і добавити до картоплі.
4
Посолити, поперчити, добавити за смаком спеції і залити водою, щоб вона ледь покривала овочі.
4
Поставити на вогонь, довести до кипіння, добавити олії або нарізене на кубики сало, або трохи масла, стишити вогонь і тушкувати під кришкою на легенькому вогні до готовності.

N.B.

Картопля, морква і цибуля є головними складовими цієї страви, тому, моркви і цибулі повинно бути майже однаково, але трохи менше, ніж картоплі. Саме в цьому і полягає її смак.
Особливістю приготування такої картоплі є те, що овочі не обсмажуються, а варяться, а потім втушковуються в натуральному вигляді, від чого страва виходить наваристою, але легкою і дієтичною.
В залежності від часу тушкування, можна отримати декілька різних смакових відчуттів страви: 20-25 хвилин – легку овочеву юшку; 25-35 хвилин – картоплю з юшкою; 35-50 хвилин – саме тушковану картоплю з цибулею і морквою, коли овочі розімліли і утушкувались.
Якщо в якості жиру ви використовуєте масло, то тушкувати картоплю потрібно лише з невеликою його частиною, а основну порцію масла краще класти безпосередньо в тарілку, щоб отримати апетитний вершковий аромат.
Спробуйте спочатку зготувати, так би мовити, базовий рецепт – картопля, морква, цибуля і будь-який жир, на ваш смак, щоб відчути оригінальність страви.
Іншого разу, ви можете добавити трохи інших інгредієнтів, які матимете під рукою. Наприклад, часник, гриби, гарбуз, корінь петрушки, селери, декілька листочків капусти... Фантазії нема меж, головне – не переборщити та тримати на підхваті більшу каструлю, в яку вам доведеться пересипати страву, коли ви зрозумієте, що воду гіркою налити не вдасться. Але це вже буде інша страва: швидше за все – овочеве рагу.
Можна готувати картоплю і з м’ясом або птицею. Найкраще – з реберцями, стегенцями, крильцями, тощо, але м’ясо необхідно перед закладкою овочів підсмажити прямо в каструлі до рум’яної кірки. Звичайно ж, таку картоплю вже студентською не назвеш, але буде смачно.


Дрібка зелені лише довершить смак і вигляд страви, а шматочок м’яса перекреслить всі ваші намагання розпочати з понеділка «здорове харчування».


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn