Горіхово-родзинкові кексики | Translate our Blog to your language using |
І знову трохи солодкої випічки, тому що без солодкого нема спокою, а бажання з’їсти чогось такого... на якийсь час задовольнить невеличкий кексик, особливо смачний з гарячим молоком! |
Час підготовки: | 15 хв | Розділ: | Торти і Солодка випічка |
Час випікання: | 25 хв | Країна: | Україна |
Температура випікання: | 210 °C | К-сть порцій: | 20-22 кексиків |
Інгредієнти | Кількість | Од вим |
Борошно | 3 | склянки |
Сметана | 150 | г |
Маргарин вершковий | 200 | г |
Цукор | 1,5-2 | склянки |
Горіхи волоські | 1 | склянка |
Родзинки | 0,5 | склянки |
Яйця | 4 | штуки |
Сода харчова | 1/3 | ч. ложки |
Оцет яблучний/винний | 2 | ст. ложки |
Ванілін | 1/3 | ч. ложки |
1 | Маргарин заздалегідь дістати з холодильника і дати полежати 3-4 години при кімнатній температурі для розм’якшення. |
2 | Маргарин покласти в миску і розім’яти дерев’яною лопаткою до однорідної маси. |
3 | Додати ванілін (1/3 ч.ложки без гірки) і поступово додати 1 склянку цукру, розтираючи маргарин до білого кольору і повного розчинення цукру. |
4 | Білки відділити від жовтків і по-одному жовтку вводити в маргарин, гарно вимішуючи суміш. На цьому етапі можна скористатись міксером. |
5 | Сметану додати до суміші, соду погасити оцтом і вилити в суміш, акуратно все перемішати. |
6 | Горіхи мілко подрібнити і добавити разом з ізюмом у суміш, все акуратно вимішати. |
7 | 4 білки збити в окремій посудині з ½ склянкою цукру в густу піну, як для бісквіту. |
8 | 1 склянку борошна додати до суміші і акуратно замісити тісто. |
9 | 2/3 частини збитих білків додати до тіста і обережно вимішати, щоб не зруйнувати білкову піну. |
10 | 2 склянки борошна додати до замісу і обережно вимісити. |
11 | Решту збитих білків (1/3 частини) увести акуратно в тісто, обережно вимішуючи, щоб не зруйнувати піну і розпушеність структури тіста. |
12 | Форми для кексів (80-100 г) змастити жиром і заповнити тістом на ¾ об’єму форми (≈ 1 ст.ложка тіста на 1 форму). |
13 | Випікати при t° 210 °C 25 хвилин. |
14 | Готові кексики викласти на бавовняну серветку і дати охолонути. |
N.B. | |
● | Чим більшого розміру форма, тим довший час випікання (0,5 кг ≈ 40 хвилин). |
● | Холодні коржики можна зберігати у вистеленій серветкою металевій банці до двох тижнів. |
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn