понеділок, 19 грудня 2011 р.

The Little Cakes with Walnut and Raisin

Горіхово-родзинкові кексики

Translate our Blog to your language using

І знову трохи солодкої випічки, тому що без солодкого нема спокою, а бажання з’їсти чогось такого... на якийсь час задовольнить невеличкий кексик, особливо смачний з гарячим молоком!

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Торти і Солодка випічка
Час випікання:
25 хв
Країна:
Україна
Температура випікання:
210 °C
К-сть порцій:
20-22 кексиків


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Борошно
3
склянки
Сметана
150
г
Маргарин вершковий
200
г
Цукор
1,5-2
склянки
Горіхи волоські
1
склянка
Ізюм
0,5
склянки
Яйця
4
штуки
Сода харчова
1/3
ч. ложки
Оцет яблучний/винний
2
ст. ложки
Ванілін
1/3
ч. ложки







1
Маргарин заздалегідь дістати з холодильника і дати полежати 3-4 години при кімнатній температурі для розм’якшення.
2
Маргарин покласти в миску і розім’яти дерев’яною лопаткою до однорідної маси.
3
Додати ванілін (1/3 ч.ложки без гірки) і поступово додати 1 склянку цукру, розтираючи маргарин до білого кольору і повного розчинення цукру.
4
Білки відділити від жовтків і по-одному жовтку вводити в маргарин, гарно вимішуючи суміш. На цьому етапі можна скористатись міксером.
5
Сметану додати до суміші, соду погасити оцтом і вилити в суміш, акуратно все перемішати.
6
Горіхи мілко подрібнити і добавити разом з ізюмом у суміш, все акуратно вимішати.
7
4 білки збити в окремій посудині з ½ склянкою цукру в густу піну, як для бісквіту.
8
1 склянку борошна додати до суміші і акуратно замісити тісто.
9
2/3 частини збитих білків додати до тіста і обережно вимішати, щоб не зруйнувати білкову піну.
10
2 склянки борошна додати до замісу і обережно вимісити.
11
Решту збитих білків (1/3 частини) увести акуратно в тісто, обережно вимішуючи, щоб не зруйнувати піну і розпушеність структури тіста.
12
Форми для кексів (80-100 г) змастити жиром і заповнити тістом на ¾ об’єму форми (≈ 1 ст.ложка тіста на 1 форму).
13
Випікати при t° 210 °C 25 хвилин.
14
Готові кексики викласти на бавовняну серветку і дати охолонути.

N.B.

Чим більшого розміру форма, тим довший час випікання (0,5 кг ≈ 40 хвилин).
Холодні коржики можна зберігати у вистеленій серветкою металевій банці до двох тижнів.



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn