вівторок, 9 березня 2021 р.

Vorschmack or Forshmak

Оселедець січений або Форшмак
© – Recipe by Valentyn Karsky – Перепост матеріалів блогу лише з обов'язковою посилкою на блог – Articles may be reposted only with indispensable link to LovelyCooker!
 

Давньонімецькою мовою форшмак (Vorschmack або Forshmak) означає гарячу закуску з січеного солоного оселедця або м’яса. Сама ж страва належала до прусської, шведської та фінської кухонь.

В Україні, ця страва трансформувалась у холодну закуску з мілко посіченого солоного оселедця і прижилась та поширилась в українській єврейській кухні...

Розглянути рецепт

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn