Рагу овочеве
|
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
|
Це рагу можна з упевненістю назвати кульмінацією літнього овочевого сезону. Щороку, ми хоча б декілька разів, намагаємось приготувати цю страву, тому що вона вбирає в себе майже всі овочі, які дарує нам літо...
|
Звичайно
ж, просто гріх не скористатись всією смаковою і кольоровою палітрою
сезону жнив, та не організувати в тарілці невеличкий калейдоскоп, а
простіше – свято осінніх фарб, тому що осінь – це не лише дощі і холоди,
це також і різнобарв’я айстр, забарвленого листя, каштанів під ногами, а
також насичених кольорів помідорів, перців, баклажанів, цибулі, яблук,
слив, винограду...
Рецепт цього рагу подібний до Рагу з баклажанів і овочів, який ми вже давали у нашому блозі, але насиченіший овочами... Для цієї страви ми взяли моркву, корінь селери, капусту кольрабі, цибулю, баклажан, кабачок, перець солодкий, помідори, часник і букет зелені кропу, петрушки і кінзи, а також мелені приправи... |
Час підготовки:
|
10 хв
|
Розділ:
|
Страви з овочів
|
Час приготування:
|
30 хв
|
Країна:
|
Україна
|
-
|
-
|
К-сть порцій:
|
6 осіб
|
Інгредієнти
|
Кількість
|
Од вим
|
Морква середнього розміру
|
1
|
шт
|
Капуста кольрабі розміром з моркву
|
1
|
шт
|
Корінь селери розміром з моркву
|
1
|
шт
|
Цибуля ріпчаста великого розміру
|
1
|
шт
|
Баклажан
|
1
|
шт
|
Кабачок
|
1
|
шт
|
Перець солодкий великого розміру
|
1
|
шт
|
Помідор середнього розміру
|
4
|
шт
|
Часник
|
1
|
голівка
|
Букет зелені кропу, петрушки, кінзи
|
1
|
шт
|
Перець чорний мелений
|
-
|
за смаком
|
Хмелі сунелі або подібна суміш мелених трав
|
-
|
за смаком
|
Сіль
|
-
|
за смаком
|
Олія для смаження
|
50
|
мл
|
|
|
1
|
Моркву, корінь селери, капусту кольрабі, цибулю, часник почистити.
|
2
|
Моркву, капусту кольрабі, селеру нарізати невеличкими кубиками і викласти на розігріту з олією сковорідку та почати припускати, помішуючи, на сильному вогні.
|
3
|
Цибулю нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
|
4
|
Баклажан нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
|
5
|
Кабачок нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
|
6
|
Перець нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
|
7
|
Помідори нарізати кубиками, добавити до овочів, перемішати.
|
8
|
Страву посолити, притрусити меленим чорним перцем і сумішшю трав, перемішати.
|
9
|
Часник розплескати на дошці і подрібнити ножем.
|
10
|
Букет зелені подрібнити.
|
11
|
Подрібнені часник і зелень добавити до страви, перемішати і зняти з вогню.
|
12
|
Страву перекласти в полумисок. Смакує як гарячою, так і холодною. Може йти приправою до гарніру, а можна споживати самостійно з хлібом.
|
N.B.
| |
●
|
Для цієї страви необхідно взяти якомога ширшу чавунну сковорідку, або сковорідку з товстим дном, щоб овочі не перетушковувались, а майже присмажувались. Чим ширша буде сковорідка, тим вдаліша вийде страва.
|
●
|
Страва готується досить швидко на сильному вогні. Овочі закладаються один за одним в залежності від необхідного часу їх приготування: тобто, ті, що готуються довше, закладаються першими і так далі.
|
●
|
Оскільки страва готується на сильному вогні, то її необхідно весь час перемішувати (для зручності найкраще взяти дві широкі лопатки – одну дерев’яну і одну металеву і працювати двома руками одразу). Необхідно встигати протягом 1-2 хвилин покришити і добавити кожен наступний овоч. Важливо, не перетушкувати в кінці всю страву, тому що вона стане важкою, перетушкованою і втратить родзинку свіжості. Перець закладається перед помідорами і тушкується протяком 1 хвилини, поки ви кришите помідори. Потім добавляються помідори і притушковуються протягом 1 хвилини, не більше!
|
●
|
Як тільки ви добавили і перемішали часник і зелень, страву необхідно зняти з вогню! Часник і зелень не повинні тушкуватись, а просто трохи відчути гаряче середовище!
|
|
|
Смачного!
© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn