Літнє овочеве рагу  | 
Розпал літа – це пора здорового харчування. Не протрібно ніяких дієт, напружень і такого іншого. Потрібно лише трошки відмовитись від звичних ковбасно-м’ясних раціонів і поїсти з два-три місяці просто овочевої продукції. Сама спека впливає на наш раціон, заставляючи нас потіти та перекушувати чимось легким. Холодні борщі, овочеві рагу, майже схожі одне на одного але завжди з якоюсь варіацією: то редиска, то спаржова квасоля, то зелений горошок, то кабачок, то капуста, то баклажан... По мірі достигання нових овочів, наше харчування змінюється саме по собі, вносячи невеличке, майже непомітне різноманіття в наші страви.   |   
Якщо ви слідкуєте за нашим блогом, то ви вже куштували юшку з молодих овочів. Сьогодні, ми вам пропонуємо зовсім невеличку варіацію цієї страви – трохи достигли овочі, добавились інші, але принцип залишається однаковим – не перетушковувати овочі, залишаючи їх на межі готовності, а також не пересолювати страви. Страву присолювати вже в кінці приготування, а можна і просто – в тарілці. В такому випадку, ви оціните смак літа і відчуєте різницю в кожній наступній страві. Для дієтичного приготування чудово слугує мікрохвильова піч. Звичайно, найоптимальніше приготування страв в мікрохвильці – це на дві-чотири порції, але цей унікальний винахід в технології приготування страв, нажаль, часто просто нехтується, оскільки ми використовуємо її лише для розігрівання чаю та бутербродів. Але надзвичайно ніжні і натуральні овочеві страви можна приготувати лише в мікрохвільці.  |   
Час підготовки:  |    10 хв   |    Розділ:  |    Супи і Юшки  |   
Час приготування:  |    25 хв  |    Країна:  |    Україна  |   
-  |    -  |    К-сть порцій:  |    4 порції  |   
Інгредієнти  |    К-сть  |    Од. вим  |   |
1.          |     Баклажан середнього розміру  |    1  |    шт  |   
2.          |    Морква середнього розміру  |    1  |    шт  |   
3.          |    Цибуля  |    2  |    шт  |   
4.          |    Картопля молода  |    3  |    шт  |   
5.          |    Перець солодкий  |    2  |    шт  |   
6.          |    Помідори  |    2  |    шт  |   
7.          |    Часник  |    1  |    гол  |   
8.          |    Букет зелені: петрушка, кріп, коріандр, базилік...  |    1  |    пуч  |   
9.          |    Олія  |    4  |    ст.л  |   
10.          |    Сіль  |    -  |    за смаком  |   
11.          |    Кмин  |    -  |    за смаком  |   
Більш соковитим і натуральним рагу виходить в мікрохвильці, але його з успіхом можна приготувати і на плиті. Потрібно лише зробити деякі корекції: якщо ви готуєте рагу в мікрохвильці, то нема різниці в порядку викладання шарів овочів, якщо ж страва готується на плиті, то на самий низ, щоб страва не пригоріла, необхідно покласти цибулю, а потім все інше. Зверху найкраще класти болгарський перець. 
1  |    Цибулю почистити і нарізати кружальцями або пів кружальцями і покласти на дно каструлі.  |   
2  |    Баклажани розрізати уздовж шарами або впоперек кружальцями і покласти на цибулю.  |   
3  |    Притрусити баклажани чорним меленим перцем або розчавленою сумішшю перців та кмину.  |   
4  |    Картоплю почистити, нарізати пластинками і покласти зверху баклажанів.  |   
5  |    Моркву почистити, нарізати соломкою або пластинками і покласти шаром в каструлю.  |   
6  |    Помідори нарізати кружальцями і покласти шаром в каструлю.  |   
7  |    Солодкий перець нарізати кружальцями або соломкою і покласти зверху всіх овочів.  |   
8  |    Овочі полити зверху олією.  |   
9  |    Каструлю поставити в мікрохвильку на 10-15 хвилин (в залежності від потужності вашої пічки) на повну потужність, і довести овочі до кипіння (овочі повинні пустити сік і почати кипіти).  |   
10  |    Зменшити потужність пічки до половини або третини (в залежності від її потужності) і готувати овочі ще 10-15 хв до готовності.  |   
12  |    По завершенні готування, залишити овочі доходити на 10-15 хв.  |   
13  |     Якщо ви готуєте рагу на плиті, то на низ каструлі обов’язково кладіть цибулю (можна добавити ще 1-2 цибулини), щоб рагу не пригоріло, а зверху кладіть всі інші овочі, а також налийте на дно каструлі ½ склянки води, зверху полити овочі олією.  |   
14  |    Каструлю накрити кришкою і поставити на сильний вогонь, дати закипіти воді і стишити вогонь, щоб страва легенько тушкувалась.  |   
15  |    Страву тушкувати 25 хв.  |   
16  |    Подавати страву гарячою, притрусивши в тарілці посіченою зеленню і тертим сиром.  |   
N.B.  |    |
●  |     Дуже важливо не перетушкувати овочі. Необхідно вловити момент, коли вони ще трохи твердуваті, ще не зовсім зварені, на межі між сирими і звареними. Тоді ви отримаєте дійсно смачну страву з витонченим смаком і не важку для шлунка.  |   
●  |    Страва смакує також і холодною.  |   
Смачного!











Немає коментарів:
Дописати коментар
Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.
Nata & Valentyn