пʼятниця, 11 серпня 2017 р.

Zucchini Pancakes with Ginger and Nutmeg

Оладки кабачкові з імбиром і мускатним горіхом
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Кабачки, як і патисони, кавуни, дині і власне гарбузи, відносяться до родини гарбузових і повинні займати особливе місце в літньому раціоні. Кабачок – це один з надзвичайно корисних овочів, які сприяють збалансованому обміну речовин в організмі, тому він корисний і для серця, і для нирок, і для шлунку. Які ще похвальні слова можна добавити до вищесказаних?..


А також, кабачок досить цікавий овоч у плані смакових відчуттів. У нього свої симпатії до різних приправ. Наприклад, він не любить занадто різких приправ, таких, як лавровий лист, гвоздика, але разом з тим, чудово компонується з мускатним горіхом, імбирем, чорним перцем...

В цьому рецепті ми пропонуємо зготувати чисто кабачкові оладки з пряними спеціями. Вони мають досить цікавий пряний смак: поєднання імбиру, чорного перцю, мускатного горіху, куркуми і кабачка, особливо, якщо це кабачок городній, а не тепличний, дають чудовий букет смакових відчуттів.

А довершити весь букет має сметанно-часниковий соус з зеленню...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
30 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
3-4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для оладків:
-
-
Борошно
3-4
ст.ложки
Яйця
1-2
шт
Кабачок середнього розміру (0,7-1 кг)
1
шт
Імбир мелений
1
кав.ложка
Перець чорний мелений
1
кав.ложка
Куркума мелена
1
кав.ложка
Мускатний горіх мелений
0,5
кав.ложки
Олія оливкова екстра класу
2-3
ст.ложки
Сіль
-
за смаком
Для соусу:
-
-
Часник:
1
голівка
Сметана
1
скл
Зелень: петрушка, кріп, кінза, базилік...
1
пучечок
Сіль
-
за смаком



Приготування оладків:
1
Кабачок помити і натерти в миску на середній тертушці.
2
Добавити до кабачка спеції, яйця, борошно, сіль, олію і все гарно вимішати до однорідної маси. Заміс повинен вийти і не дуже рідким, і не густим.
3
Розігріти сковорідку, викласти на неї по столовій ложці кабачки.
4
Підсмажити з одного боку, перевернути і досмажувати до готовності.
5
Оладки акуратно викладати на широку тарілку.


Приготування соусу:
1
Часник почистити і пропустити через часничницю або розплескати широким ножем і мілко посікти.
2
Зелень помити, мілко посікти і добавити до часнику.
3
Добавити до часнику і зелені сметану, сіль і гарно все розмішати.
4
Страва готова і чудово смакує з сметанно-часниковим соусом.


N.B.
Мускатний горіх потрібно класти із застереженням, щоб не перебрати лишку. Його не повинно бути забагато, але домінувати повинен саме мускатний горіх.
Борошна потрібно вгадувати стільки, щоб оладки не розпадались, але залишались «живими», м’якими. Занадто борошна нівелює сам смак кабачкових, як і картопляних, як і капустяних, як і сирних, і будь-яких інших подібних оладків. А для оладків з тіста існує інший рецепт.
Смажити оладки потрібно без жиру, тому необхідно брати сковорідку або чавунну, або з покриттям. Смаження оладків у жиру робить їх важкими для шлунку, а також олія забиває смак.
Сметанно-часниковий соус напрошується до кабачкових оладків сам по собі, тому не нехтуйте часником, тому що цей овоч заслуговує на повагу, і ніяк не на зневагу!



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn