субота, 14 січня 2017 р.

Steaks of Sliced Frozen Meat

Стейки з струганини
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 


Стейки з струганини (наструганого тоненькими пластинками мороженого м’яса) ще називають лінивими відбивними. Не знаємо, чому їх називають лінивими, адже готувати звичайну відбивну – це найпростіше, що може бути у приготуванні м’яса, а от до лінивих відбивних ще потрібно прикласти певних зусиль, та ця страва, все ж таки, заслуговує на увагу. Її можна порівняти з біляшами, оскільки вона має такий же ефект: від поєднання свіжого м’яса, цибулі і чорного меленого перцю шлункові соки починають виділятись відразу ж, як тільки фарш торкнеться розпеченої сковорідки і довкілля заполониться просто казковим ароматом...


Стейки з струганини виходять надзвичайно соковитими, з ноткою м’ясної свіжості, і смакують як відразу з вогню, так і холодними. А ще, невеличкий секрет страви полягає у тому, що її можна взяти і приготувати зненацька, миттєво, коли, наприклад, дивлячись якийсь фільм, у вас раптово збудився апетит від переживань або від споглядання на екрані кулінарних викрутасів. Вам не потрібно розморожувати величезний шматок м’яса, а просто настругати декілька скибочок, навіть на одну порцію, і швидко приготувати задоволення для шлунку. Це – щось подібне до картоплі фрі або смаженого у батоні яйця...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м’яса
Час приготування:
10 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
4 стейки



Інгредієнти
Кількість
Од вим
М’ясо морожене
150
г
Яйце
1
шт
Цибуля
1
шт
Борошно
1
ст. ложка
Перець чорний мелений
1
кав. ложка
Спеції мелені
1
кав. ложка
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
1-2
ст. ложка


1
Цибулю почистити і мілко покришити.
2
Добавити до цибулі сіль, перець, спеції і перемішати.
3
М’ясо настругати тоненькими пластинками, добавити до цибулі.
4
Яйце і борошно добавити до фаршу і швидко вимісити в однорідну масу.
5
На розігріту з олією сковорідку викласти порційно фарш, підсмажити на середньому вогні до утворення коричневої кірки.
6
Стейки перевернути і обсмажити до коричневої кірки з іншого боку.


N.B.
Для цієї страви підходить будь-яке м’ясо, але краще брати свинину або баранину. Якщо ви берете курятину, то можна добавити трохи сала і дати більше цибулі, щоб стейки були соковитими і не пісними.
Коли закладаєте в морозилку свіже м’ясо, то можна відразу нарізати декілька брусків вагою 150-200 г і товщиною близько 7х7 см для струганини, оскільки таке заморожене м’ясо буде легше стругати. А стейки – це не єдина страва з струганини.
Щоб не відморозити руку під час нарізки м’яса, радимо одягнути щільну, гумову побутову рукавичку.
І нагадуємо, що закладати в морозилку потрібно свіжину, щоб мати потім якісний, соковитий продукт.
Поки смажаться стейки, можна швидко зготувати в мікрохвильці 2-4 картоплини в шкуринці, почистити, нарізати кубиками, а потім швидко обсмажити в жирі, в якому смажились стейки. З цього вийде чудовий гарнір. А ще не забувайте за салати, соління, зелень, які просто необхідні для здорового, збалансованого харчування.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn