четвер, 23 червня 2016 р.

Smoked Roast Pork Belly

Підчеревина, прикопчена на вогні
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Не знаємо, як вам але у нас, лише саме слово «підчеревина» викликає сильне слиновиділення, адже звучить воно надзвичайно загадково, мелодійно і смачно. А якщо в голові виникають при його вимовленні купа кольорових 3-D асоціацій, то яке там «лікарі багато не радять»

Основною особливістю нашого рецепту є попереднє обсмажування підчеревини на вогні з додаванням гілочок абрикосу і груші-дички. Дим дає страві запаморочливого букету пахощів і смаку, коли проковтнувши шматочок підчеревини ви примружуєте задоволено очі, розуміючи, що довкола все просто марнота і ловлення вітру...

При цьому, не треба забувати приправляти страву спеціями і прянощами, щоб вона була досить гострою і пряною, тому що саме спеції створюють витонченість смаку м’ясних страв. Нам запропонували домашньої свіжини, тому ми не змогли відмовитись і від окосту, а отже, разом з підчеревиною ми приготували і прикопчену на вогні буженину, рецепт якої даємо у попередньому блозі. Звичайно ж, обидві страви готувались разом, але для більшої систематизації, ми подаємо рецепти їх окремого приготування...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час засолювання:
1 день
Країна:
Україна
Час тушкування:
3-3,5 години
К-сть порцій:
~ 1,5 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Підчеревина
2
кг
Сіль
~2
ст.ложки
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний)
-
за смаком
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець...)
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Апельсин
1
шт
Набір мелених спецій
-
за смаком




Приготування підчеревини:
1
Підчеревину посолити з усіх боків, покласти в миску, накрити плівкою і поставити просолюватись на 12-24 години в холодильник або в погріб.
2
Просолену підчеревину промити проточною холодною водою і обсмажити до утворення підсмаженої кірочки на інтенсивному жару, додавши до деревного вугілля декілька сухих гілочок груші, вишні, абрикоси, сливи, тощо...
3
На дно чавунної гусятниці або каструлі покласти гілочки естрагону, материнки, чебрецю, лавровий лист, набір перців, тощо.
4
Підчеревину притрусити меленими спеціями і покласти зверху на пряні трави.
5
Зверху на підчеревину покласти розрізаний на скибочки апельсин, накрити страву кришкою і поставити в розігріту до максимуму духовку.
6
Через 10-15 хвилин, коли м’ясо почне закіпатись, стишити вогонь до 150 °С і запікати протягом 3 годин.
7
Дістати підчеревину з гусятниці і дати охолонути. М’ясний сік і жир процідити та використовувати як смакову добавку при приготуванні будь-яких страв.
8
Після того, як підчеревина захолола, поставити страву в холодильник. Страва смакує холодною. Ви можете використати її для приготування канапок, тощо...


N.B.
Важливо, щоб підчеревина була одним шматком і не менше 2 кг, тоді вона зберігає соковитість і не перетушковується.
Перець горошком варто розмелювати в ступці або розчавлювати широким ножем не дуже його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
На нашу думку, естрагон, материнка та чебрець – просто створені для м’ясних страв. З естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Можете добавити й інші мелені трави на свій власний смак.
Особливий смак дає страві апельсин. Хочемо порадити завжди використовувати апельсин при приготуванні м’яса разом з естрагоном, материнкою (орегано) та чебрецем. Ми вже пропонували апельсин в Яловичині тушкованій по-французьки та в Буженині, прикопченій на вогні.
І звичайно ж, підкопчення на гілочках кісточкових створює унікальний смаковий і нюховий букет, саме від якого і паморочиться в голові від голоду, а слина просто починає струменіти...
І все ж таки, підчеревина – страва жирна і важка, тому, щоб не зловживати цією смакотою, ми радимо розрізати підчеревину на порційні шматки, наприклад, на шість порцій, загорнути кожну окремо в пакет і покласти в морозилку. Таким чином, ви розтягнете задоволення на довший час і не перевантажите власну печінку. А ще, не забувайте смакувати підчеревиною разом з часником, цибулею, огірком, помідором, тощо, які зроблять цю страву зовсім не шкідливою для організму...



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

1 коментар:

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn