четвер, 23 червня 2016 р.

Smoked Pork Roast

Буженина, прикопчена на вогні
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Буженина, за визначенням, є запечений великий шмат м’яса. Для буженини береться ошийок або стегно. Існує чималенько рецептів приготування буженини, і ми вже давали в нашому блозі рецепт Буженини в пряному соусі, при цьому, загальна технологія залишається незмінною для будь-якого рецепту, але завжди бувають певні особливості…

Основною особливістю нашого рецепту є попереднє обсмажування м’яса на вогні з додаванням гілочок абрикосу і груші-дички. Дим дав страві запаморочливий букет пахощів і смаку, коли проковтнувши шматочок буженини ви задоволено видихаєте повітря, а можливо і зітхаєте, розуміючи, що світ чудовий, якщо можна ласувати такою смакотою...

При цьому, не треба забувати приправляти страву спеціями і прянощами, щоб вона була досить гострою і пряною, тому що саме спеції створюють витонченість смаку м’ясних страв. Нам запропонували домашньої свіжини, тому ми не змогли відмовитись і від підчеревини, а отже, відразу за бужениною ми даємо рецепт Прикопченої підчеревини. Звичайно ж, обидві страви готувались разом, але для більшої систематизації, ми подаємо рецепти їх окремого приготування...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час засолювання:
1 день
Країна:
Україна
Час тушкування:
3-3,5 години
К-сть порцій:
~ 2 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина з окосту
3
кг
Сіль
~2-3
ст.ложки
Набір перців горошком (чорний, білий, зелений, червоний, духм’яний)
-
за смаком
Пряні трави (естрагон, материнка, чебрець...)
-
за смаком
Лавровий лист мелений
-
за смаком
Апельсин
1
шт
Набір мелених спецій
-
за смаком




Приготування буженини:
1
М’ясо посолити з усіх боків, покласти в миску, накрити плівкою і поставити просолюватись на 12-24 години в холодильник або в погріб.
2
Просолене м’ясо промити проточною холодною водою, вижмакати рушником вологу і обсмажити на інтенсивному жару до утворення підсмаженої кірочки, додавши до деревного вугілля декілька сухих гілочок груші, вишні, абрикоси, сливи, тощо...
3
На дно чавунної гусятниці або каструлі покласти гілочки естрагону, материнки, чебрецю, лавровий лист, набір перців, тощо.
4
М’ясо притрусити меленими спеціями і покласти зверху на пряні трави.
5
Зверху на м’ясо покласти розрізаний на скибочки апельсин, накрити страву кришкою і поставити в розігріту до максимуму духовку.
6
Через 10-15 хвилин, коли м’ясо почне запікатись, стишити вогонь до 150 °С і тушкувати протягом 3 годин.
7
Дістати буженину з гусятниці і дати охолонути. М’ясний сік і жир гарячими процідити та використовувати як смакову добавку при приготуванні будь-яких страв або поливати ним буженину.
9
Після того, як буженина захолола, поставити страву в холодильник. Страва смакує холодною. Ви можете використати її для приготування канапок, пісні шматочки – в холодному борщі, тощо...


N.B.
Для страви береться м’якоть з окосту (можна взяти і ошийок, але страва вийде жирнішою), але важливо, щоб м’ясо було одним шматком і не менше 3 кг, тоді воно зберігає соковитість і не перетушковується.
Перець горошком варто розмелювати в ступці або розчавлювати широким ножем не дуже його подрібнюючи. Трави також не дуже розтирати.
На нашу думку, естрагон, материнка та чебрець – просто створені для м’ясних страв. З естрагоном потрібно знати міру, тому що він є досить різкою пряністю. Можете добавити й інші мелені трави на свій власний смак.
Особливий смак дає страві апельсин. Хочемо порадити завжди використовувати апельсин при приготуванні м’яса разом з естрагоном, материнкою (орегано) та чебрецем. Ми вже пропонували апельсин в Яловичині тушкованій по-французьки.
І звичайно ж, підкопчення на гілочках кісточкових створює унікальний смаковий і нюховий букет, саме від якого і паморочиться в голові від голоду, а слина просто починає струменіти...


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn