четвер, 2 червня 2016 р.

Rose Petal Jam

Трояндове варення
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Квіткова кухня займає цілий культурний пласт в кулінарному і кондитерському мистецтві, саме «мистецтві», оскільки квітки не несуть калорійного навантаження і не є такими вже необхідними у нашому харчуванні, але вони залучають нас до зовсім іншого світу смакових і нюхових відчуттів, вносячи у наші сприйняття свіжість, легкість, витонченість і незвичність вражень...

Найширше, квіти розкриваються у десертах, солодкій випічці, вареннях і напоях. Особливе місце в квітковій кухні займає троянда, а точніше – трояндові пелюстки.

В цій статті, ми хочемо запропонувати вам зробити перший крок до квіткової кухні, і зокрема – до світу троянд. Трояндові пелюстки – досить благодатний матеріал для виготовлення ароматичних і смакових приправ, самостійних страв, напоїв, тощо...

Є декілька способів приготування трояндового варення. Ми готуємо його так само, як і інші варення, дотримуючись головного принципу: воно не повинно переварюватись, не мати занадто карамелізованої консистенції і смаку, зберігаючи легкість і свіжість аромату квітки. І тоді, куштуючи цю страву, ви неодмінно поринете в легку ейфорію відчуттів іншого світу і сприйняття...


Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Варення
Час приготування:
4х10-15 хв
Країна:
-
-
-
К-сть порцій:
3 л


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Пелюстки троянди
1
кг
Цукор
1
кг
Вода
1
л
Лимонний сік з
3
лимонів


Трояндові пелюстки необхідно збирати зранку, після висихання роси, поки сонце ще не дуже спекотне, а самі пелюстки ще дихають ранковою свіжістю. В цей час вони найбільш кондиційні. Потрібно відразу ж відрізати з них стовщення в основі, відбраковувати пошкоджені, прив’ялі і пожовтілі.
Пелюстки збираються з необроблених інсектицидами та іншими хімічними засобами квітів.
1
Пелюстки розстелити тонким шаром на столі і розчепіривши пальці, декілька разів провіяти їх над столом, щоб видалити можливих комах, тичинки, інші сторонні домішки.
2
Цукор висипти в каструлю, добавити лимонний сік, воду, довести помішуючи до кипіння і повного розчинення цукру, прибираючи шумівкою піну. Окремо закип’ятити воду.
3
Пелюстки порційно викладати в друшляк, злегка ошпарювати окропом, дати воді стекти і перекласти в посуд, в якому варитиметься варення. Троянда відразу ж втрачає колір, блідне.
4
Залити підготовлені пелюстки гарячим сиропом, довести помішуючи до кипіння, дати прокипіти 1 хвилину і зняти з вогню.
5
Накрити троянду рушником і залишити охолоджуватись.
6
Увечері знову, помішуючи, довести варення до кипіння і зняти з вогню, накрити рушником і залишити на ніч охолоджуватись.
7
Зранку повторити процедуру закип’ячування.
8
Увечері, підготувати банки, простерилізувати їх в духовці.
9
Трояндове варення довести до кипіння і розлити киплячим в підготовлені, гарячі банки, закрутити кришками.
10
Зберігати у прохолодному місці.





N.B.
Трояндове варення, хоча, як і будь-яке інше, не варто споживати за один раз банками, оскільки воно може бути чудовою основою для приготування десертів, солодкої випічки і напоїв, про що ми розкажемо в інших наших статтях.
Після проварювання і охолодження, трояндове варення, дякуючи лимонному сокові, почне відновлювати свій колір, стаючи насиченішим і яскравішим.
Якщо варення переварити, то воно втрачає свій колір, аромат, смак стає більш карамельним, втрачається трояндова свіжість, заради якої і варто його варити.
Найнасиченіший аромат і смак дає чайна троянда, а варення виходить рожевувато-фіолетуватого кольору. Троянди червоного кольору дають насиченіший червоний колір, білого – білястий.

Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn