середа, 8 червня 2016 р.

Beet Greens with Sour Cream

Бурякова гичка в сметані
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Буряковій гичці поталанило менше, ніж шпинату. Про шпинат і комікси малювали, і мультфільми знімали (наприклад, про моряка Попая, який від шпинату набирався нелюдської сили), і рекламували його як панацею від всіх негараздів, а про бурякову гичку – а ні гу-гу, наче і не існує її, хоча...

Хоча вона заслуговує на увагу, тому що спочатку, використовували в їжу саме листя буряка, а коренеплід став витвором пізнішої селекції. Бурякова гичка має досить цікавий смак, тому, коли ви купуєте на базарі молодий буряк разом з гичкою, не поспішайте відрізати її, оскільки окрім зеленого борщу, з неї можна приготувати ще декілька страв, і зокрема, в сметані.

При цьому, не обов’язково переводити сім’ю на гичкову дієту, тому що там калія багато, але урізноманітнити інколи свій раціон можна, якщо взяти до уваги, що це страва сезонна і корисна саме в час ранніх молодих овочів.


Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Страви з овочів
Час приготування:
15 хв
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
2-4


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Бурякова гичка
500
г
Часник молодий зелений
2-3
шт
Олія
2-4
ст. ложки
Сметана
3-4
ст. ложки
Спеції мелені: лавровий лист, різні перці горошком, гвоздика, пряні трави, тощо...
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Сіль
-
за смаком


1
Гичку промити холодною водою, дати воді стекти, відрізати від пагонів листя і дрібно, але не дуже, покришити окремо пагони і окремо листя.
2
Зелений часник помити, почистити і покришити окремо від гички.
3
На розігріту з олією сковорідку висипати покришені пагони і протушкувати на сильному вогні протягом 2-3 хвилин.
4
Добавити подрібнене листя, часник і ще протушкувати протягом 1-2 хвилин на сильному вогні.
5
Добавити до бурякового листя сметану, присолити, приперчити, посипати спеціями і знову протушкувати протягом 2-3 хвилин.
6
Страва готова. Подавати як приправу до гарніру. При подачі, можна притрусити покришеною зеленню петрушки, кропу і кінзи.



N.B.
Звичайно ж, до тушкованої бурякової гички можна добавляти багато інших інгредієнтів, як наприклад, гриби, горіхи, чорнослив, відварені яйця, але то вже будуть інші страви.

Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn