четвер, 17 березня 2016 р.

Beef With Prunes

Яловичина з чорносливом
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

В Україні, яловичину або телятину з чорносливом чудово готують на Закарпатті, Буковині, а також цю страву можна покуштувати в Молдові, Румунії, Болгарії, Угорщині (Vita cu prune uscate - Телешко със сини сливи) з невеличкими варіаціями в залежності від місцини приготування. Хоча, подібну страву можна зустріти і на півночі Африки, і в інших країнах...


Звичайно ж, поєднання яловичини, чорносливу і спецій створюють особливий аромат і смак, зовсім не схожий на більш звичні для нас гуляш або м’ясну печеню. Вперше, тушковану з чорносливом яловичину ми колись покуштували в Румунії. Потім, страва якось забулась, але одного разу ми вирішили приготувати її на якесь свято і хочемо сказати, що з’їдена вона була миттєво, а особливо всім сподобалась підлива...

Основні два компоненти – це яловичина і чорнослив, але особливість смаку створюють також набір дрібно змелених сухих спецій. Для цієї страви чудово підійдуть саме східні спеції і прянощі, які створять просто неповторний і незвичний букет смаку і аромату.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час приготування:
1,5-2 години
Країна:
Україна
-
-
К-сть порцій:
6 персон


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Яловичина або телятина (м’якоть)
1
кг
Чорнослив прикопчений
0,5
кг
Морква середня
3
шт
Корінь петрушки
1
шт
Цибуля середня
1-2
шт
Часник
1
голівка
Паприка суха мелена
1-2
ст. ложки
Імбир сухий мелений
1
ч. ложка
Перець чорний мелений
1-2
кав. ложки
Гвоздика мелена
0,5-1
кав. ложка
Перець чилі сухий мелений
1
кав. ложка
Спеції мелені: лавровий лист, набір перців, набір пряних трав, тощо...
2-3
ч. ложки
Сіль
-
за смаком
Олія для смаження
2-3
ст. ложки



Приготування страви:
1
Яловичину нарізати крупними кубиками і просушити серветкою.
2
Моркву і корінь петрушки почистити і нарізати крупними кружальцями.
3
Цибулю почистити і нарізати крупними кубиками.
4
Часник почистити, розплющити ножем і мілко посікти.
5
Підготовлене м’ясо обсмажити з усіх боків в олії на сильному вогні в каструлі, в якій тушкуватиметься страва.
6
М’ясо дістати з каструлі, і припустити в ній на сильному вогні нарізані моркву і цибулю.
7
Додати посічений часник і обсмажити його помішуючи протягом 1 хвилини.
8
М’ясо, чорнослив додати до овочів, покласти спеції, сіль і залити все окропом, щоб вода ледь покривала страву.
9
Довести до кипіння і тушкувати на повільному вогні протягом 1,5-2 години.
10
Смакує з будь-яким гарніром!


N.B.
В м’ясо для тушкування можна також покласти нарізану скибочками половину апельсину і зелені маслини без кісточок.
Страва смакує як гарячою, так і холодною.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

1 коментар:

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn