понеділок, 8 червня 2015 р.

Torta Sabbiosa

Пісочний пиріг – "Торта сабйоза"
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Рецепт цього пирога ми вичитали у кулінарних рецептах нашого італійського друга Джованні з Болоньї. Вірніше, цей рецепт був у записнику його мами, яка вважалась у далекі тридцяті-п’ятдесяті роки минулого сторіччя однією з найкращих кондитерів у місті...
Прочитавши назву і рецепт ми трохи розгубились і ніяк не могли зрозуміти, як може вийти пісочне тісто з взятих інгредієнтів та методів їх приготування, тому що відповідно до назви, уявляли пиріг з пісочного тіста, схожий на пісочне печиво. Яким же було наше здивування, коли на вигляд вийшов справжній бісквіт! Але неперевершеними були наші смакові відчуття, коли ми покуштували цей шедевр кондитерського мистецтва!..  

З впевненістю хочемо сказати, що подібного рецепту у нашій вітчизняній кондитерській галузі ми не знаємо. Це – дійсно оригінальний італійський рецепт. Хоча сам виріб можна віднести до різновиду бісквітів, наприклад, масляного бісквіту, але, щоб відчути божественний смак цього пирога, його необхідно просто спекти, тому, ми навіть і не збираємось описувати тут свої смакові враження. Спробуйте приготувати...


Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Торти і Солодка випічка
Час приготування:
20 хв
Країна:
Італія
Час випікання:
1,30 години
К-сть порцій:
Пиріг Ø 21 см


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Крохмаль картопляний
350
г
Яйця
3
шт
Цукор
250
г
Масло
200
г
Ванілін
1
г



Приготування пирога:
Масло дістати прогріватись до кімнатної температури.
Духовку увімкнути розігріватись до 200 °C.
1
Масло витримати при кімнатній температурі до м’якого стану.
2
Білки відділити від жовтків і збити з половиною цукру до густої, стійкої піни.
3
Масло збити з рештою цукру до повного розчинення цукру і додати ванілін.
4
Жовтки уводити в масло по-одному, гарно розмішуючи.
5
Додати до масляної суміші половину збитих білків і акуратно вимішати.
6
Крохмаль просіяти через сито до масляно-білкової суміші і знову акуратно вимішати.
7
Решту білків додати до суміші і акуратно вимішати до однорідної маси. Повинне вийти м’яке, кремоподібне тісто
8
Форму Ø 21 см змастити олією, викласти пекарським або проолієним папером.
9
Тісто викласти в форму і розрівняти.
10
Випікати 30 хвилин при 175 °C і 1 годину – при 150 °C.
11
Вийняти пиріг з духовки і відразу ж акуратно зняти пекарський папір, слідкуючи за тим, щоб пиріг не розкришувався.
12
Пиріг перекласти на блюдо і при бажанні посипати пудрою, змастити шоколадною помадкою або масляним кремом.



N.B.
До смаку пісочного пирога нема навіть чого додати з зауважень. Єдине, коли куштуватимете пиріг, то не розмовляйте, щоб не поперхнутись крихтами!..


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn