понеділок, 11 травня 2015 р.

Kebab

Кебаб
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Кебаб є, мабуть що, однією з найстаріших страв, які дійшли до сьогодення практично у незмінному вигляді. Саме слово «кебаб» походить від перського کباب‎ – kabâb, що означає «смажене м’ясо», але насправді, воно має ще старіші корені від давньосирійської арамійської мови, що означало «обвуглювання, обпалювання»

Весь секрет такої живучості страви полягає у тому, що вона є так би мовити модернізацією шашлику...
Але насправді, страва завдячує своїй популярності надзвичайно швидкому та простому приготуванню, завжди зі смачним результатом: що може бути простіше, як посікти м’ясо, сформувати його в ковбаски і запекти протягом декількох хвилин на вогні. Здається, що це була одна з найперших страв швидкого приготування, такий собі древній фаст-фуд.

Кебаб зустрічається в кухнях від Індії, Середньої Азії і до океанських берегів Марокко. Різновидів страви існує стільки, скільки існує на цій території країн, регіонів, міст, селищ та просто кухарок і кухарів. Але об’єднує всіх їх в кебаб січене або рублене, підсмажене м’ясо. На кебаб іде будь-яке м’ясо, в залежності від традиції та віросповідання, хоча в давнину використовувалася баранина. А для України, сам Господь велів свинину брати. Так вже у нас повелося...

Хочемо подати вам власну інтерпретацію кебаба, хоча, широкого поля діяльності тут не намічається. Та у будь-якому випадку, кебаб чудово прикрасить відпочинок на природі, в селі або на дачі.

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м’яса
Час приготування:
10 хв
Країна:
Близький Схід
-
-
К-сть порцій:
на 4 персони


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Свинина
400
г
Цибуля
1-2
шт
Часник
1-3
зубочки
Перець чорний мелений
1/2
кавової ложки
Спеції (хмелі сунелі, тощо...)
1/2
кавової ложки
Сіль
-
за смаком


1
М’ясо нарізати на дрібні шматочки і за декілька разів посікти в блендері.
2
Цибулю і часник почистити і мілко накришити або розбити в блендері.
3
Посічені цибулю, часник та м’ясо розмішати в мисці, добавивши до них перець, спеції та посолити.
4
Фарш гарно вимісити до однорідної маси. Фарш можна поставити в холодильник для охолодження на 1-1½ години, накривши його плівкою.
5
Сформувати з фаршу продовгуваті котлети, наштрикнувши їх на шампурі або на дерев’яні шпички.
6
Підготовлений фарш обережно покласти на решітку і запекти з нижнього боку до рум’яного кольору.
7
Перевернути кебаб на інший бік і знову запекти до рум’яного кольору.
8
Подавати і їсти гарячим!


N.B.
Звичайно ж, соковитість страви можна отримати лише з свіжини, тому, магазинний фарш однозначно не підходить, як і магазинне м’ясо. Особливо, якщо ви готуєте кебаб з баранини – лише свіжина!
Намагайтесь м’ясо дуже не подрібнювати, щоб воно зберігало свою соковитість.
Надзвичайно смачний хашхаш-кебаб готують в сирійському місті Алеппо, притушковуючи його в томатному соусі, але то вже страва іншої нагоди і наступного рівня складності.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn