середа, 27 травня 2015 р.

Julienne with Mushrooms

Жульєн з грибами
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Вчора, ми знайшли перший в цьому літньому сезоні гриб, з дуже довгою науковою назвою: боровик жовто-коричневий синіючий, і чудовим смаком.

Звичайно ж, розпочати новий грибний сезон захотілось з якоїсь вишуканої страви, і відразу ж на думку прийшов жульєн з грибами...
В сучасній кулінарії, жульєн означає спосіб нарізки овочів соломкою: довжиною 4-5 см і шириною 1-3 мм.

Хочемо ще раз зазначити, що від способу нарізки залежить смак страви. Взявши один і той ж набір овочів, наприклад, моркву, цибулю, картоплю, капусту і гриби, нарізавши їх різним способом і відваривши при однакових умовах, ми отримаємо зовсім різні смакові відчуття – проведіть експеримент самі.

Отже, жульєн. Перед тим, як розпочати готування самої страви, вам необхідно приготувати соус бешамель, рецепт якого ви можете знайти у нашому блозі.

Час підготовки:
20 хв
Розділ:
Страви з грибів
Час приготування:
10 хв

Час запікання:
30 хв
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Печериці (або будь-які інші)
200
г
Цибуля
2
шт
Масло
50
г
Кріп
1
пучок
часник
4-6
зубків
Сир тертий
100
г
Перець чорний мелений
-
за смаком
Мускатний горіх мелений
1
дрібка
Сіль
-
за смаком
0,5
л

Приготування жульєну:
Спочатку приготувати соус бешамель (натисніть на посилку, щоб перейти до рецепту приготування соусу).
1
Духовку увімкнути розігріватись на повну потужність.
2
Цибулю, гриби, часник почистити, помити і накришити тоненькою соломкою. Кріп помити і мілко покришити.
3
Цибулю припустити на маслі, додати гриби і обсмажити протягом 2-3 хв на сильному вогні, але не підрум’янюючи.
4
Соус бешамель, часник, мускатний горіх і кріп добавити до грибної суміші, приперчити, посолити гарно перемішати, викласти в форму для запікання або в порційні форми і поставити запікатись в духовку.
5
Запікати при температурі 175 °С протягом 30 хвилин. За 5 хвилин до кінця, страву притрусити тертим сиром і дати йому оплавитись в духовці.
6
Страва смакує гарячою. Може вживатись як самостійно, так і у вигляді підливи до гарнірів, риби, тощо...


N.B.
Найніжніший смак грибного жульєну виходить з печерицями, але у страву чудово йдуть будь-які гриби.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn