четвер, 28 серпня 2014 р.

Pickled Aubergines Stuffed with Vegetables

Баклажани квашені, фаршировані овочами
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Оскільки літо вже закінчилось і пора завершувати підготовку до зимового сезону, ми пропонуємо зробити разом з нами квашені баклажани по-грецьки.
 

Ця страва є достойним завершенням літньої кампанії по заготівлі солінь на зиму – солоні огірки, квашені помідори, чортополох, аджіка...
Рецепт приготування баклажанів був колись привезений з Джамбулу, чудового казахстанського міста, яке стоїть зеленою оазою в безкраїх степах Середньої Азії. Перебуваючи у місті, навіть важко уявити, що густа зелень – це лише острівець серед сухого казахстанського степу... 

В Джамбулі, ця страва називалась баклажани по-грецьки. Невідомо, чи це дійсно греки, тиняючись по світу в пошуках золотого руна, випадково завезли цей рецепт в степи, чи то назва загадково звучала для місцевого вуха, але страва прижилась і, разом з морквою по-корейськи та чортополохом, склала екзотику ароматів середньоазійських базарів, тому що смак та пахощі самого соління не можуть не викликати щирого захвату та сильного слиновиділення...

Страва може самостійно слугувати чудовою закускою або грати роль салату в зимовий період, коли організму не вистачає свіжих овочів та зелені. Ми пропонуємо разом з нами приготувати квашені баклажани, фаршировані овочами. Впевнені, що ця страва стане родзинкою серед ваших солінь і зимиових салатів...

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Соління
Час приготування:
2-3 години
Країна:
Казахстан
Час виброджування:
10-15 днів
К-сть порцій:
10-літровий контейнер


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Баклажани середнього розміру
4
кг
Перець солодкий
2
кг
Перець гіркий
400
г
Морква
2
кг
Часник
600
г
Петрушка зелень
400
г
Кріп
400
г
Коріандр насіння
3
ст. ложки
Кріп насіння
3
ст. ложки
Олія
300
мл
Оцет яблучний
150-200
мл
Сіль
300
г


Приготування квашених баклажанів:
1
Баклажани почистити від плодоніжок, помити і відварити протягом декількох хвилин в підсоленій воді до розм’якшення.
2
Викласти баклажани на тарілці для охолодження.
3
Часник, солодкий і гіркий перець, моркву помити, почистити і нашаткувати соломкою. Зелень петрушки і кропу помити і дрібно покришити.
4
Нашатковані овочі і зелень викласти у велику миску, добавити до них насіння коріандру і кропу, олію, оцет, сіль. Все гарно але акуратно вимішати.
5
На дно контейнера викласти тонким шаром нашатковані овочі.
6
Баклажани розрізати з увігнутого боку, начинити овочами і скласти у контейнер начиненою стороною догори на шар овочів, зверху та порожнини між баклажанами присипати нашаткованими овочами. Потім покласти знову шар баклажанів.
7
Зверху баклажани повинні бути вкриті шаром нашаткованих овочів.
8
Покласти зверху баклажанів гніт і залишити заквашуватись на три дні в прохолодному місці.
9
Через три дні баклажани можна ставити в холодильник для подальшого сквашування та зберігання.
10
Баклажани повинні бути готовими до споживання через 10 днів.

N.B.
Баклажани можна скласти в один 10-літровий контейнер або розділити на два 5-літрові.
Ми хочемо запропонувати вам один з варіантів квашених баклажанів:
Оскільки цілий баклажан, через гостроту та поживність, відразу не з’їдається, то ми квасимо лише певну кількість фаршированих баклажанів, розраховуючи їх кількість для певних свят та нагод (наприклад, на Новий рік, день народження, тощо...), коли можна поставити ефектну страву на стіл відразу для декількох чоловік.
Для цього ми беремо 5-літровий контейнер. Другий 5-літровий контейнер ми резервуємо для різаних величенькими кубиками баклажанів.
Різані кубиками баклажани ми не відварюємо, а сирими перемішуємо з нашинкованими овочами. Час заквашування сирих баклажанів – один місяць, коли вони повністю уквасяться і стануть придатними до споживання.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn