пʼятниця, 15 серпня 2014 р.

Dried Pork Belly

Підчеревина в’ялена з пряними травами
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Якщо ви можете спокійно додивитись в кімнаті по телевізору фільм, коли з кухні пливуть запахи, наприклад, Підчеревини, запеченої в духовці, або Баклажанів фаршированих м`ясом, або Качки запеченої з яблуками, або просто Запеченої в духовці картоплі з салом, і не захлинутись слиною, то це означає, що ви готові приготувати в’ялену підчеревину. Та й готувати тут нема як, а лише підготувати необхідний продукт, а потім, потім лише довгий час очікування... Єдине правило – не лазити кожного дня до холодильника та не дивитись, чи скоро вже зготується та підчеревина...
Весь успіх приготування страви полягає у гарному продукті та терпінні, а час сам про все попіклується…

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з м'яса
Час просолювання:
3 дні
Країна:
Україна
Час зав’ялювання:
4 тижні
К-сть порцій:
1 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Підчеревина
1
кг
Сіль
-
за потребою
Спеції
-
за смаком



1
Підчеревину гарно присипати з усіх боків сіллю, скласти в каструлю, накрити кришкою і залишити просолюватись протягом трьох днів. Раз на день підчеревину перевертати, щоб вона рівномірніше просоліла.
2
Через три дні, сполоснути підчеревину під холодною водою, обсушити серветкою, обсипати з усіх боків спеціями, загорнути у бавовняну серветку і покласти в холодильник для пров’ялювання на чотири тижні (тобто, на місяць).
3
Підчеревину необхідно покласти на решітку та інколи перевертати згорток, щоб вона обвітрювалась і пров’ялювалась з усіх боків.
4
Через чотири тижні підчеревина готова для вживання.


N.B.
Звичайно ж, весь секрет полягатиме у якості підчеревини, яку ви зможете придбати. Найкраще підійде підчеревина з регулярною прорістю, коли шари м’яса і сала розташовані рівномірно і однакової товщини.
Зі спецій, можна взяти хмелі-сунелі, прованські трави, італійські трави, просто чорний або червоний перець або скомпонувати збір на ваш смак.
Ви отримаєте надзвичайно вишукану страву, якої ні в магазині, ні на базарі ви не купите.
Якщо вам не вдалось у перший же день з’їсти весь шмат в’яленої підчеревини, то не засмучуйтесь, тому що її можна залишити загорнутою в серветку ще на довго. І весь цей час вона підсихатиме і ставатиме ще смачнішою, даруючи вам насолоду відрізати по шматочку в моменти, коли організму хотітиметься чогось смачненького… Але пам’ятайте, що надмірне вживання сала, як і алкоголю, шкодить здоров’ю…


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn