субота, 1 березня 2014 р.

Leavened Pancakes

Оладки з дріжджового тіста
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Завтра останній день масляної неділі перед великим Постом. Як говориться, все гарне рано чи пізно закінчується. Але ще можна встигнути зробити наостанок дріжджових оладків – однієї з чудових страв цього свята шлунку. Не треба відразу лякатись слова «дріжджі», оскільки сама страва дуже проста і до обіду її можна замісити, вибродити та спекти, але смак дріжджових оладків вартий будь-яких кухонних поневірянь...

Час підготовки:
10 хв
Розділ:
Страви з борошна, Випічка
Час виброджування:
3-4 години
Країна:
Україна
Час випікання:
20-30 хв
К-сть порцій:
20-25 оладків Ø 15 см


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Борошно
500
г
Молоко
700
мл
Цукор
2
ст. ложки
Дріжджі
-
за рецептом виробника
Масло
25
г
Яйце
1
шт
Сіль
1
кавова ложка



1
Цукор розчинити в молоці і підігріти до 35 °С, додати за рецептурою виробника дріжджі.
2
Просіяти в миску борошно, вилити в нього молоко і розмішати віничком до однорідної маси.
3
Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і поставити на 1½-2 години в тепле місце (наприклад, в розігріту до 35 °С духовку) для виброджування.
4
Через півтори-дві години, масло розтопити, добавити яйце, сіль, все гарно вимішати і увести в тісто. Все гарно розмішати.
5
Миску з тістом накрити поліетиленовою плівкою і знову поставити на 1½-2 години в тепле місце для виброджування.
6
Сковорідку діаметром близько 15 см розігріти, змазати олією.
7
Тісто набирати ополоником зверху, виливати на розігріту сковорідку і круговими рухами дати йому розтектись по сковорідці.
8
Коли одна сторона підсмажиться, перевернути оладок на інший бік і підсмажити до готовності.
9
Викладати гіркою на тарілку, трохи змащуючи оладки маслом.
10
Подавати теплими замість хліба.


N.B.
Тісто повинне бути консистенції сметани, а товщина оладка – 3-5 мм.
Слідкуйте, щоб тісто було гарно вистояне, але не перекисало, тому що оладки матимуть занадто кислуватий присмак і будуть гливкуватими.

Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn