неділя, 16 березня 2014 р.

Custard - Crème pâtissière

Заварний крем
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 


Заварний крем входить до чисельних кондитерських виробів і відомий в солодощах багатьох країн: кустард або кастед (custard або costarde), Британія, США, Канада; кондитерський крем (crème pâtissière), Франція, (crema pasticcera) Італія, (creme pasteleiro) Португалія... Навіть наш молочний кисіль, про який ми майже вже забули, також можна віднести до різновиду цього крему...
Заварний крем готується досить швидко і просто, тому що до його складу входять лише чотири інгредієнти: яєчні жовтки, цукор, борошно і молоко, які проварюються, збиваються і охолоджуються. Але сам заварний крем є основою для приготування багатьох інших кремів і варіацій: масляний заварний крем (заварний крем + масло), крем дипломат (заварний крем + збитий крем), франджіпане (заварний крем на основі мигдалю)...

Для ароматизації заварного крему використовують ваніль, какао, каву, карамель, лікери, цитрусові, тощо... Всім відомий торт Наполеон також просичується цим кремом, а ще можна додати сюди профітролі, еклери та навіть просто бісквітні торти, а ще це чудова основа для морозива Пломбіру...

Отже, для кондитера-початківця, приготування заварного крему повинне входити в обов’язкову програму, як і приготування яєчні для молодої господарки.

Заварний крем був досить популярний ще у кондитерів Середньовіччя, тому, застосовуючи сучасні кухонні технології, його приготування повинне проходити без напруження і з певним задоволенням від отримуваного результату...

В сьогоднішньому нашому рецепті ми даємо основний рецепт заварного крему, який йде на Наполеон, медяник, на грінки + заварний крем з маслом, який йде на еклери, профітролі, бісквітні торти, тощо...

Час підготовки:
5 хв
Розділ:
Соуси, Солодкі страви
Час приготування:
15 хв
К-сть порцій:
500 мл


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Жовтки
3
шт
Молоко
0,5
л
Цукор
1/2
склянки
Борошно
3
ст. ложки
Ванілін
1
г
Масло
400
г

■     Приготування заварного крему: 


1
Поставити закип’ячуватись 400 мл молока.
2
Поки молоко закіпає, жовтки розтерти з цукром, додати борошно і вимішати до однорідної маси.
3
Добавити 100 мл холодного молока і вимішати.
4
Гаряче молоко, тонкою цівкою, постійно помішуючи, влити до жовткової суміші.
5
Отриману масу поставити на легенький вогонь і, постійно помішуючи, довести до кипіння.
6
Зняти з вогню, додати ванілін, вимішати і повністю охолодити.
Заварний крем готовий! Цим кремом можна змащувати коржі для Наполеону, поливати ним грінки з білого хліба або булочок на сніданок, або використати як основу для приготування інших цікавих кремів. Ми пропонуємо вам продовжити приготування Масляного заварного крему.


■     Приготування масляного заварного крему: 

З досвіду, для приготування масляного заварного крему, вище приготовлену порцію варто розділити на дві порції: по-перше, легше збивається, а по-друге, краще виходить.Тобто, необхідно взяти 200 г масла і 1/2 порції крему.
1
Масло витримати при кімнатній температурі до м’якого стану, нарізати кубиками і збити 200 г масла міксером на мінімальній швидкості, в малому посуді (наприклад, чашка 0,5 л) до однорідної маси.
2
Заварний крем добавляти до масла по одній столовій ложці, продовжуючи збивати до гладкої маси. Лише після цього добавляти наступну порцію крему.
3
Те ж саме проробити з іншими 200 г масла і другою половиною крему.
Крем має бути однорідним, без відшаровувань масла, тому збивати необхідно на мінімальній швидкості або виделкою, якщо є терпіння (ми не пробували).
Крем готовий для використання: ним можна наповнити еклери або профітролі, змастити бісквітні коржі...


N.B.
Секрет масляного заварного крему полягає у якості масла. Якщо в маслі буде щось не те, то однорідної маси у вас ніколи не вийде – крем розшаровуватиметься. Нажаль, будь-яке українське масло абсолютно не підходить до цієї страви, тому, ми беремо французьке масло 82% Président. Можливо, у вас вийде використати масло інших виробників (німецьких, фінських, тощо...)
Сподіваємось вам дати ще декілька рецептів на основі заварного крему. Слідкуйте за нашим блогом!



Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn