пʼятниця, 14 лютого 2014 р.

Choux Pastry

Заварне тісто
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Винахід цього чудового тіста, яке є основою для надзвичайно смачної випічки, приписують італійському кондитеру Пантареллі, який входив до свити французької королеви Катерини Медичі, тобто, це було десь в роках 1540-х. Звичайно ж, французькі кондитери наступних поколінь не дали зачахнути такому добренькому винаходу, втіливши його у надзвичайно смачні еклери, профітролі та ще у чисельні інші свої кондитерські фантазії...
 
Випічка з заварного тіста чудово підходить для фуршетів, оскільки її можна фарширувати як несолодкою начинкою – для закусок, так і солодкими кремами – на десерт. Тому ми вирішили спочатку розповісти про те, як зробити заварне тісто і як випікати з нього, залишивши рецепти начинки на наступний пост.

В несолодку начинку, наприклад для профіторлів, можна давати рибні і м’ясні паштети, сирно-яєчну суміш, навіть олів’є та подібні овочеві та м’ясні салати... Для солодкої начинки чудово ідуть заварний, масляний, шоколадний креми, крем-брюле, тощо... Для солодкого столу чудово підійдуть еклери, які можна подавати просто з кремом, або ж прикрасити зверху різною помадкою...

Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Випічка
Час випікання:
35 хв – 180 °С
Країна:
Франція
Час збирання:
15-25 хв
К-сть порцій:
≈ 55 шт профітролів х Ø 5 см


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Вода
1
склянка
Масло
100
г
Борошно
1
склянка
Яйця
4
шт
Сіль
1
дрібка



Приготування тіста:
1
Воду налити в каструлю, додати порізане кубиками масло, сіль і на невеликому вогні довести до кипіння.
2
Зняти каструлю з вогню, додати склянку борошна і ретельно вимісити міксером тісто.
3
Увімкнути духовку розігріватись до 200 °С.
4
Охолодити тісто до температури ≈ 60-70 °С.
5
Яйця додавати по одному, опрацьовуючи міксером тісто до повного його розмішування і утворення гладкої, однорідної маси, перед тим, як додавати наступне яйце.
6
Остаточно, тісто замішувати до утворення гладкої, однорідної маси.


Випікання виробів:
1
Жаровню змастити олією.
2
Наповнити тістом кондитерський мішок або шприц і викладати на жаровню у бажаній формі: округлими – профітролі або продовгуватими – еклери. Профітролі можна викладати чайною ложкою, щоразу умочуючи ложку в холодну воду.
3
Залишати між тістом достатньо місця, оскільки під час випічки виріб збільшується у 4-5 разів.
4
Жаровню поставити в духовку і стишити вогонь до 180 °С.
5
Випікати 35 хвилин до золотавого кольору.
6
Дістати готову випічку з духовки і перекласти на решітку для охолодження, щоб вона не пристала до жаровні.
7
Виріб готовий для подальшого фарширування!


N.B.
Випічку з заварного тіста необхідно діставати з духовки лише коли вона повністю спечена, інакше, вироби можуть впасти.
Важливо також не пересушувати вироби в духовці, щоб вони не перетворювались на сухарі.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn