вівторок, 26 листопада 2013 р.

Roasted Potatoes with Lard and Onion

Запечена в духовці картопля з салом
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

У всіх нас бувають моменти, коли не знаходиш собі місця, коли хочеться чогось такого, не знаєш чого, коли в холодильнику показують все те ж кіно, коли з’їдені всі банани, чіпси і котлети, а душа все блукає і шукає, а тіло не знаходить собі місця...
Одна наша подруга сказала, що в такі моменти необхідно розслабитись і піти смажити картоплю, тому що лише смажена картопля може повернути організм до збалансованого стану. Так от, ми пропонуємо вам сьогодні один з рецептів, які здатні, як і проста картопля фрі, відновити кислотно-лужний баланс організму, повернувши нас в світ гармонії і спокою... 

Всіх нас завжди зваблює думка, що непогано було б запекти в духовці картоплю в шкуринці з салом.

В нашій уяві це завжди виглядає надзвичайно романтично і апетитно, а тут ще Інтернет розпалює наш апетит. І ми кидаємось мити екологічно чисту картоплю, щоб побалувати себе живописною стравою... але, після півторигодинного випікання в духовці, картопля залишається все ще напівсирою і пісною, а сало немилосердно підгорає, перетворюючись на обвуглені рештки скам’янілостей... і в нашій душі росте розчарування, але не треба втрачати надію, адже завжди можна знайти вихід у безвиході, і для цього не потрібно бігти до ближчого фаст-фуду по картоплю фрі... а лише запросити друзів на чудову вечерю з пивом або вином, тому що ви обіцяєте їм приготувати божественнну страву, яку створила сама природа, а вам довелось лише трохи схитрувати!..

Час підготовки:
5 хвилин
Розділ:
Страви з картоплі
Час приготування:
1 година
Країна:
Україна
-
К-сть порцій:
1 картоплина на людину


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Картопля середнього розміру
1
шт. на людину
Цибуля ріпчаста
1/4
шт. на картоплину
Сало
2-3
шматочки на картоплину
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком
Зелень, приправи, соуси...
-
за смаком


1
Духовку увімкнути розігріватись на 250°C, а картоплю середнього розміру гарно вимити.
2
Картоплю розрізати навпіл уздовж і повирізати з боку шкуринки клинцями шматочки для сала і цибулі.
3
Цибулю почистити і нарізати півкільцями.
4
З сала зрізати шкуринку і нарізати тоненькими пластинками.
5
В утворені вирізи вкласти по шматочку сала і цибулі.
6
Нашпиговану картоплю викласти на жаровню, в проміжки покласти обрізки з картоплі і цибулі і притрусити зверху шматочками сала, присолити.
7
Картоплю поставити в розігріту духовку, через декілька хвилин стишити вогонь до 150 °С і тушкувати протягом близько години до готовності картоплі.
8
Картоплю дістати з духовки, притрусити меленим перцем.
9
Картопля смакує як гаряча, так і холодна. На тарілці картопля може слугувати гарніром або ж смакувати самостійно з посіченою зеленню, приправами, підливами і соусами...

N.B.
Звичайно ж, картоплю необхідно вибирати неушкоджену, рівномірної форми і від надійного виробника.
Сала можете не жаліти, можна трохи змастити олією (для тих, хто ненавидить сало). Картопля вбирає багато жиру, тому, в цій страві сала багато не буває, але знайте міру.
Для цієї страви краще брати білу, крохмалисту картоплю, яка є розваристою і швидко готується. Червона, нерозвариста картопля готуватиметься набагато довше. Це дуже важливе зауваження і один з секретів страви.
Страва безвідмовна і заспокоює будь-які душевні страждання і неспокої (якщо, звичайно ж, лікар не заборонив).


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn