неділя, 27 жовтня 2013 р.

Duck Baked with Apples


Качка запечена з яблуками
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 


Якщо вам раптом Бог послав домашню гуску або качку, або індокачку, або індогуску, як ось нам, привезену в дарунок з села, – справжню, вигодувану без жодних біодобавок та уколів, у якої м’ясо суттєве, щільне, одним словом – справжнє, то не поспішайте розрубувати, розрізувати свій скарб, щоб спразнювати його в різних стравах, а просто спробуйте запекти птицю в духовці з яблуками. В результаті, ви зможете просто насолодитись смаком звичайного, простого м’яса, яким воно повинне бути насправді, щоб потім довго згадувати свою приємну вечерю, розповідаючи нащадкам просто неймовірну історію про те, як ви, якщо пам’ять вам не зраджує, куштували якось натурпродукт...


Нажаль, в сучасному світі натуральна їжа стає вже просто для когось далекою згадкою, а для когось курячі грудки та стегенця з магазину є еталоном «смакоти», і цього декого зовсім не хвилює питання «а яке ж воно, справжнє м’ясо?», тому що відповідь лежить поряд – на прилавку супермаркета. Тому, якщо у вас трапилась щаслива нагода мати справжню птицю, то спробуйте приготувати її за нашим рецептом. Для гарного м’яса не потрібно багато приправ і кулінарних вправ, оскільки воно саме по собі має чудовий, неповторний смак, а все інше – то просто марнота як часу, так і продукту...


Час підготовки:
10-15 хвилин
Розділ:
Страви з птиці
Час приготування:
60-90 хвилин
Країна:
Україна
-
К-сть порцій:
-


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Гуска або качка
1
тушка
Яблука
3-4
шт
Корінь селери або петрушки
100
г
Цибуля ріпчаста
1
шт
Часник
1
голівка
Набір перців горошком
-
за смаком
Естрагон
1
гілочка
Чебрець або материнка
1
гілочка
Сіль
-
за смаком
Олія
1-2
ст. ложки

1
Увімкнути духовку розігріватись на 200-250 °C, а тушку птиці підготувати до приготування: вийняти тельбухи, обпалити та повисмикувати можливі залишки пір’їнок.
2
Цибулю почистити, порізати соломкою, присолити і залишити на декілька хвилин просолюватись.
3
Корінь селери або петрушки помити, почистити і нарізати соломкою.
4
Яблука помити, розрізати на четвертинки і видалити насіннєві коробочки.
5
Набір перців горошком розчавити не дуже мілко в ступці і поперчити всередині тушки.
6
Тушку нафарширувати підготовленими овочами, гілочками ароматних трав і зашити бавовняною ниткою.
7
Змастити тушку птиці олією, покласти спинкою на жаровню, поставити в розігріту духовку на 5-10 хвилин.
8
Коли тушка прогріється і почне шкварчати, стишити вогонь до 175 °C і запікати протягом 1-1,5 години до утворення підсмаженої, золотавої шкірки.
9
На третині або половині часу приготування на жаровню можна викласти порізану четвертинками картоплю, при цьому полити жиром з жаровні тушку птиці і картоплю.
10
Коли картопля знизу запечеться, перевернути її на інший бік, ще раз поливши при цьому птицю і картоплю жиром з жаровні.

N.B.
Така страва не вимагає жодного зауваження, тому, якщо ви вже запекли свою птицю, то можете її різати, ламати, кусати і насолоджуватись.


© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn