четвер, 8 серпня 2013 р.

Eggplants Stuffed by Meat - باذنجان باللحمة المفرومة

БАКЛАЖАНИ ФАРШИРОВАНІ М`ЯСОМ
© - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 

Серед овочів, баклажани займають особливе місце. В нашій домашній кулінарній книзі ми навіть відвели баклажанам окремий розділ. Не картоплі, не капусті, а саме баклажанам. І все дуже просто, адже будь-яка страва, приготовлена з баклажанів – завжди смачна. Ви вже могли переконатись в цьому, приготувавши за нашим рецептом Рагу з баклажанів і овочів. Сьогодні ми хочемо запропонувати вам рецепт приготування фаршированих м’ясом баклажанів. Відразу зізнаємось – це одна з найсмачніших страв, яку ми коли-небудь готували і куштували...
Наприклад, уявіть собі, що спочатку ви запікаєте в духовці баклажани, потім фаршируєте їх м’ясним фаршем у поєднанні з притушкованою цибулею, помідорами, молоком, кмином і січеною петрушкою, а ще все приперчуєте і присолюєте до смаку, а потім знову запікаєте в духовці, а потім їсте, з жадібністю, але дуже обережно, щоб не прикусити від насолоди і невгамовності язика...

Цей рецепт був колись підглянутий в Лівані, де знають як готувати баклажани... Найсмачніше, він виходить з баранини, хоча, можна взяти, наприклад, суміш свинячого і яловичого фаршу. Головне, щоб фарш був зроблений з свіжого, а не з мороженого м’яса, в якому ще залишається соковитість.

Час підготовки:
30 хвилин
Розділ:
Страви з м’яса, Страви з овочів
Час запікання:
40 хвилин
Країна:
Ліван
К-сть порцій:
4 порції


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Баклажани середнього розміру і правильної форми
4
шт.
Цибуля ріпчаста
2
шт.
Помідори
2
шт.
Фарш з баранини
250
г
Часник
2-3
зубки
Петрушка зелень
1
пучок
Молоко
3-4
ст.ложки
Насіння кмину
1
ч.ложка
Яйце
1
шт.
Перець солодкий
1
шт.
Олія оливкова
4
ст.ложки
Лимон
1
шт.
Сіль
-
за смаком
Перець чорний мелений
-
за смаком

1. Духовку розігріти до 250 ºС.

2. Баклажани помити, відрізати хвостики.

3. Баклажани розрізати уздовж навпіл, обережно видалити серцевину, викласти на жаровню, притрусити середину сіллю та побризкати ложкою олії.

4. М’якоть покришити, змастити олією і покласти в окремий невеличкий посуд для духовки.

5. Обидві посудини поставити в духовку на 20 хвилин.

6. Цибулю покришити, припустити протягом 5 хв на сковорідці в одній столовій ложці олії.

7. Добавити до цибулі фарш і підсмажувати ще 5 хвилин на сильному вогні.
 
8. Часник, петрушку почистити і подрібнити.

9. Помідори пробланшувати, зняти з них шкірку і потерти на тертушці.

10. Яйце збити з молоком.

11. Всі інгредієнти змішати разом з цибулею та м’ясним фаршем, добавити баклажанову м’якоть, кмин, посолити, поперчити і гарно вимішати.

12. Нафарширувати баклажани отриманим фаршем, прикрасити зверху смужками зеленого перцю, побризкати зверху олією.

13. Запікати в духовці при 200-210 ºС протягом 30-40 хв.

14. При подачі на стіл баклажани покропити лимонним соком.

N.B.
Страва готується досить оперативно, тому головне – встигнути підготувати всі інгредієнти, поки запікаютья баклажани. Все інше надзвичайно просто, тому й нема навіть жодного зауваження або поради. Страва смакує як гарячою, так і холодною.
Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata & Valentyn Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn