середа, 19 вересня 2012 р.

Stuffed Peppers

Перець фарширований
© - Recipe by Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!
 
 
Фарширований перець – одна з найяскравіших і найсмачніших страв, які може подарувати нам літо. Він може бути фарширований м’ясом або овочами, або сиром з зеленню, але страва завжди виділяється яскравим кольором і вишуканим смаком тушкованого перцю...
Час підготовки:
30 хв
Розділ:
Страви з м’яса, Страви з овочів
Час приготування:
40 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
6-10 порцій


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для фаршированого перцю:
-
-
Перець болгарський / ротунда...
6-10
шт.
Фарш асорті (свинина/яловичина)
1
кг
Сало свіже
100
г
Цибуля
2-3
шт.
Рис
1/2
склянки
Часник
1
голівка
Перець гіркий
1-2
шт.
Спеції: набір перців, хмелі-сунелі...
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Для підливи:
-
-
Морква велика
1
шт.
Цибуля
3-4
шт.
Помідори
0,8-1
кг
Лавровий лист
2-3
шт.
Сметана
1
склянка
Спеції: набір перців горошком, насіння кропу, кмин, гвоздика
-
за смаком
Сіль
-
за смаком
Букет зелені: петрушка, кріп, кіндза, базилік...
1
пучок

1
Рис промити, відварити до напівтвердого стану – «аль денте» і охолодити.
2
Якщо фарщ піснуватий, то добавити до нього перекручений шматок сала.
3
Взяти 5-літрову каструлю і кількість перчин середнього розміру, яка поміститься стоячи в каструлю.
4
Перець помити, зрізати верхівки кришечками, вичистити серединки. Якщо хвостики не відпадають, то залишити їх з кришечками.
5
Цибулю почистити, нарізати кубиками і добавити до фаршу.
6
Часник почистити, зубочки розплескати лезом ножа, мілко посікти і добавити до фаршу.
7
Гіркий перець помити, видалити насіння, мілко покришити і добавити до фаршу.
8
Фарш приправити спеціями, посолити, добавити рис і гарно вимішати.
9
Моркву почистити і потерти на середній тертушці, покласти на дно каструлі.
10
Цибулю почистити, мілко покришити кубиками і добавити до моркви.
11
Помідори пробланшувати, зняти шкуринку і мілко посікти або просто потерти на мілку тертушку, викидаючи шкірку. Добавити до цибулі і моркви.
12
Добавити до овочів спеції, прянощі, сіль і все вимішати. Відібрати ¼ частину овочів в окрему мисочку.
13
Перець наповнити фаршем і виставити в каструлю поверх шару овочів. Накрити зверху зрізаними кришечками і трохи придавити, щоб під кришечками не залишалось порожнини.
14
Заповнини порожнини між перцями відібраною овочевою сумішшю.
15
Сметану розбавити трохи водою і вилити зверху на перець.
16
Добавити в каструлю води, щоб рідина була нижче на 1-2 см від зрізу перців.
17
Каструлю накрити кришкою, дати закипіти на помірному вогні, стишити вогонь і тушкувати на легенькому вогні протягом 40 хвилин.
18
Перці подавати гарячими, поливши зверху підливою та притрусивши посіченою зеленню. Страва смакує також і холодною.

N.B.
Перець бажано брати середнього розміру – одна перчина на порцію.
Фарш повинен бути обов’язково соковитим і не пісним. Тому, не жалійте цибулі, добавте до смаку перемеленого сала.
Фарш обов’язково повинен бути гострим, в залежності від вашої сміливості або звички їсти гострий перець. Без перцю страва виходить занадто м’якою і не характерною. Перець можете опустити лише у випадку, коли ваш організм має на нього якусь специфічну реакцію. А от в підливу гострий перець не добавляйте – в цьому випадку ви отримаєте досить збалансовану і в той же час пікантну страву.
Наливайте рідини стільки, щоб вона не покривала перець, а на 1-2 см нижче зрізу. Таким чином, з фаршу не вимиватиметься м’ясний сік, а сама страва складатиметься з двох компонентів, які доповнюватимуть один одного, створюючи букет фаршированого перцю.
І ще одне, досить важливе зауваження – не перетушковуйте страву! 40 хвилин достатньо, щоб стушкувались всі компоненти. В цьому випадку, ваша страва матиме легкий смак і аромат свіжих овочів.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn