середа, 25 липня 2012 р.

Shortbread with almonds

Пісочне печиво з мигдалем
© - Recipe by Nata Karsky - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Важко уявити собі кондитерську без пісочного тіста, адже воно є основою багатьох печив, пирогів і тістечок, як солодких так і несолодких. Ми так і не розкопали в глибинах глобальної мережі інформацію про те, хто ж першим придумав це тісто? А отже, ми маємо повне право стверджувати, що це тісто було створене раніше Інтернету...
А різні настрої і нахили кондитерів дали підґрунтя до виникнення різноманітних варіацій у приготуванні пісочного тіста. Основний рецепт – це проста суміш з жиру, борошна і води, а змінюючи інгредієнти і методи їх замішування, можна отримати пісочне тісто різних структур. Для розминки в приготуванні кондитерських виробів з пісочного тіста ми пропонуємо вам спекти просте пісочне печиво, здобривши його зверху цукром та мигдалем.

Час підготовки:
15 хв
Розділ:
Торти і солодка випічка
Час приготування:
5-6 хвилин
Країна:
Україна
К-сть порцій:
70-80 шт ~ 6х5 см


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Масло
200
г
Цукор
2/3
склянки
Яйця
2
шт.
Сіль
1
дрібка
Ванілін
1
г
Борошно
3
Склянки
Мигдаль несмажений
50
г
Цукор для присипки
1-2
ст.ложки



1
Масло витримати декілька годин при кімнатній температурі, щоб воно розм’якшилось але не розтопилось.
2
Цукор розтерти з маслом за допомогою блендера або дерев’яної лопатки до розчинення цукру.
3
Сіль і ванілін додати до масляно-цукрової суміші і розмішати.
4
Яйця вбити до суміші і розмішати до однорідної маси.
5
Борошно по склянці добавляти до суміші, швидко вимішуючи ложкою або лопаткою до еластичного, м’якого тіста.
6
Тісто загорнути в плівку, сформувавши рівномірний брусок або циліндр, і покласти в морозилку для заморожування.
7
Якщо тісто заморозилось, увімкнути духовку і розігріти її до 250-300 °С.
8
Мигдаль нарізати тоненькими пластинками.
9
Дістати тісто з морозильника і нарізати тонкими пластинками (товщиною ~5 мм), викладаючи по ходу на холодну жаровню.
10
Викладати заготовку печива не дуже близько одна до одної, оскільки під час випічки тісто трохи «розповзається». На жаровню домашньої плити поміщається близько 24 шт печива розміром ~5х4 см.
11
Притрусити печиво зверху цукром і викласти нарізаний мигдаль.
12
Випікати при t° 250-300 °C 5-6 хвилин, слідкуючи за тим, щоб печиво не пригоріло.
13
Печиво швидко зняти лопаткою з жаровні, викласти на паперовий рушник і дати охолонути та дійти протягом декількох годин.

N.B.
Хоча пісочне тісто надзвичайно швидке і легке в приготуванні, але воно вимагає певних правил замішування.
Перш за все, присутність великої кількості жиру вимагає мінімального контакту тіста з руками, бажаного приготування в прохолодному приміщенні та швидкості обробки, що впливає на його м’якість. Тому, краще замішувати тісто ложкою або товстою, неширокою лопаткою.
Більшу розсипчастість можна отримати за допомогою збільшення кількості жиру та заміни цукру цукровою пудрою.
Зв’язуючим компонентом для тіста може бути вода або яйця (жовтки), або сметана.


Смачного!

© - Перепост матеріалів блогу лише за згоди автора та з обов'язковою посилкою на блог - Recipe by Nata Karsky - Articles may be reposted only with the consent of the blog author and with indispensable link to LovelyCooker!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn