понеділок, 11 червня 2012 р.

Napoleon Layer Cake

Листковий торт «Наполеон»
Translate our Blog to your language using


Здається, що одного, академічного рецепту торта Наполеон просто не існує, оскільки його приготування вар’юється від країни до країни, від регіону до регіону і від кондитера до кондитера, але найперше, що спливає в уяві при нагадуванні про нього, так це ніжний і солодкий десерт, який просто тане в роті, і що «райська насолода» - це не Баунті, а саме Наполеон...


Назва цього торту також різна в різних країнах. Наприклад у Франції та Італії, він називається тисячелистник (mille-feuilles – mille foglie), в Австралії це – «vanilla slice», тобто ванільний листковий торт, але, все ж таки, в багатьох країнах він відомий під назвою – "Наполеон". 

Ми пропонуємо вам свою версію цього торту, яка є результатом невеличкої компіляції і осмислення рецептів від декількох майстрів та майстринь цієї справи, які нам свого часу пощастило куштувати.

Час приготування:
3 години
Розділ:
Випічка
Час випікання включно:
1,5 год
Країна:
Україна
Час настоювання:
1 доба
Кількість:
Ø 21 см, 22 шари, 3 кг


Інгредієнти
Кількість
Од вим
Для коржів:
-
-
Масло
100
г
Цукор
2/3
склянки
Яйця
2
шт
Молоко
0,3
л
Оцет
2
ст.ложки
Сода
1/2
ч.ложки
Сіль
1/3
ч.ложки
Борошно
6
склянок
Ванілін
0,5
г
Борошно на розкатку коржів
2-3
склянки
Для крему:
-
-
Молоко
0,7
л
Крохмаль
4
ст.ложки
Яйця
4
шт
Молоко згущене
1
банка
Масло
200
г

Приготування коржів:
Перед тим, як розпочати приготування торта дістати з холодильника масло і залишити розм’якшуватись при кімнатній температурі, дістати також яйця, просіяти борошно.
1
Розтерти масло з цукром до утворення білої маси.
2
Добавити яйця і розмішати, потім - молоко і розмішати.
3
Соду погасити оцтом і вилити в суміш.
4
Добавляти в суміш по одній склянці борошна, гарно вимішуючи, до отримання еластичного тіста.
5
Тісто викласти на притрушений борошном стіл і вимісити руками до однорідної маси.
6
Тісто перекласти в миску, накрити поліетиленовою плівкою і поставити в холодильник на 30 хвилин.
7
Духовку розігріти до 220° С.
8
Тісто дістати з холодильника, трохи приплюснути до рівномірної круглої форми і розмітити ножем на 22 більш-менш однакові частини.
9
Стіл притрусити борошном, одрізати шматок тіста і розкатати в тонкий пласт. При розкатуванні тісто декілька разів перевертати з боку на бік, щоб корж не приставав до столу і був рівномірно розкатаний.
10
Гострим ножем вирізати по шаблону круглий корж Ø 21 см (роз’ємна форма для випікання). Наколоти його декілька разів виделкою і покласти на жаровню для випікання.
11
Оскільки на жаровню поміщається два коржі, то докатати таким же чином ще один корж. Поряд з коржами викласти обрізки, які потім підуть на обсипку.
12
Коржі випікати 4-5 хвилин при 220° С до підрум’яненого вигляду, але не перетриманого.
13
Поки випікаються коржі, сформувати два наступних, не забуваючи наколювати коржі виделкою.
14
Готові коржі викласти на рівну площину. Таким чином випекти все тісто.


Приготування заварного крему:
15
Крохмаль розмішати з яйцями до повного його розчинення.
16
Молоко закип’ятити, зняти з вогню і дати трохи зчахнути.
17
Постійно помішуючи влитии в гаряче молоко яйцево-крохмальлну суміш, слідкуючи щоб не утворювались грудочки.
12
Суміш гарно розмішати до однорідної загуслої маси і поставити охолоджуватись.
13
В охолоджену суміш додати згущене молоко і гарно вимішати.
14
До суміші добавити розм’якле масло і збити міксером до однорідної маси. Крем готовий!
15
Для обмазки торта, відібрати близько 8 столових ложок крему окремо в банку, накрити кришкою і поставити в холодильник.


Зборка торта:
16
Перед тим, як почати зборку торта, необхідно з кожного коржа змести щіточкою борошно, яке залишається на коржах після розкатування та випікання.
17
Кожен корж змащувати 2 столовими ложками крему і складати один на один гіркою. Верхній корж змащувати кремом не потрібно.
18
Зібраний торт залишити на 1 годину просякатись кремом. Коржі можуть бути вигнутими, але потроху вони розм’якатимуть, вирівнюватимуться і торт просідатиме.
19
Через 1 годину, поставити на торт розроблювальну дошку і на дошку поставити гніт. Для гноту краще взяти щось широке, наприклад пачку соку, крупи або блюдо, щоб вага рівномірно розподілялась по всій площині. Торт залишити ще на годину при кімнатній температурі.
20
Торт з гнотом переставити в холодильник і залишити на одну добу настоюватись.
21
Торт дістати з холодильника, повністю обмазати з боків і зверху кремом і дати постояти 10-15 хвилин.
22
Цим часом, на тертушці або в блендері розкришити обрізки для обсипки.
23
Торт обсипати з усіх боків і зверху крихтами з обрізків, дати постояти ще 2 години. Торт готовий! Насолоджуйтесь.


N.B.
Приготування Наполеона займає досить часу, але якщо підійти до процесу з певним алгоритмом, то цей час можна скоротити, а саме приготування перетворити на розмірений, приємний процес: 
  • по-перше, крем почати готувати поки тісто вистоюється в холодильнику протягом 30 хвилин (після пункту 6). 
  • по-друге, поки охолоджуватиметься суміш для крему, необхідно спекти коржі (після пункту 12).
«Класичний крем», зазвичай, є дуже вершковим і насиченим, а в поєднанні з таким же вершковим тістом, ви отримуєте суцільні вершки, лише у спеченому вигляді. 

Тому сам торт гарно освіжити якоюсь ягодою або фруктом. Це може бути банан, полуниця, м’якоть абрикоса, персика, манго або поєднання, наприклад банана з полуницею або динею, тощо. Головне, щоб це була м’якоть і без домішок волокон або зернят, що забере у торта відчуття ніжності. 

Фруктово-ягідні наповнювачі необхідно добавляти у готовий крем, попередньо перетерши їх в блендері на однорідну масу. Необхідно пам’ятати, що торт з свіжим наповнювачем потрібно з’їдати якомога швидше, оскільки він не може зберігатись. 

На пропонований нами торт йде 4 банани або близько 600 г інших фруктів або ягід.
Обов’язково необхідно змітати з коржів борошно, тому що воно надаватиме гливкість крему та крохмалистий присмак в роті, саме чим і страждають наполеони, придбані в магазині.
В обсипку можна добавити трохи попередньо обсмажених і розтертих в блендері будь-яких горіхів.


Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Ми завжди раді читати ваші коментарі, а також обов'язково відповімо на ваші питання.

Nata & Valentyn